Meteen naar de inhoud

SHOEFITTING

Wil jij de best passende fietsschoen voor optimaal comfort en krachtsoverbrenging? Krijg 100% sluitend advies voor jouw ideale fietsschoen door langs te komen voor een shoefitting.

Duur: 30 minuten
Kosten: €55,-, dit vervalt bij aanschaf van *fietsschoenen


*Momenteel werk ik alleen met fietsschoenen van het merk ‘Lake‘.


Combineer de Shoefitting eventueel met Aankoopadvies of een Complete bikefit (opties helemaal onderaan het boekingsprogramma zichtbaar)


Hoe verloopt de Shoefitting:

shoefitting lake

1. Lichamelijke screening

Om de best passende schoen te kiezen is het van belang om jouw lichaam als uitgangspunt te nemen. De lengte en de breedte van de voeten worden opgemeten, verschillen tussen beide voeten in kaart gebracht. Er wordt gekeken naar het voettype en/of eventuele inlegzooltjes een extra voordeel kunnen geven.

2. Passen van de schoenen

Op basis van de gemeten maat en voetbreedte passen we schoenen in deze maat die het beste bij de voeten passen. Momenteel werk ik alleen met het merk ‘Lake’. Lake loopt vooruit op concurrenten wat betreft pasvorm voor veel verschillende voettypen. Vooral ook voor de brede voet zijn er passende schoenen in hun collectie te vinden, dit in tegenstelling tot bij veel andere merken. Mochten er onverhoopt geen schoenen op voorraad zijn in de goede maat, dan bestellen we deze na en plannen we een vervolgafspraak in.

shoefitting Lake
shoefitting afstellen schoenplaatjes

3. Afstellen van de schoenplaatjes

Een correcte afstelling van de schoenplaatjes zorgt voor een goede start van de trapbeweging. In alle gevallen is het raadzaam gebruik te maken van schoenplaatjes met voldoende speling. In het geval van Shimano SPD-SL zijn dat de gele schoenplaatjes, in het geval van Look pedalen de grijze of rode schoenplaatjes. Zorg ook bij andere typen pedalen voor schoenplaatjes met speling.

In deze Shoefitting wordt het afstellen van de schoenplaatjes gratis meegenomen!

Optie:
4. Snelle beoordeling fietspositie

Benieuwd of een bikefitting ook iets zou kunnen toevoegen? Als de fiets meegenomen wordt naar de shoefitting kan ik snel een blik werpen op de positie en vertellen of er winst te behalen zou zijn met het doen van een complete bikefit. Geen kosten aan verbonden.

lake schoenen shoefitting