Meteen naar de inhoud

De Biomechanieker biedt naast bikefitting en aankoopadvies ook andere diensten aan. Lees op deze pagina o.a. meer over onze fietsreizen en bikefitting voor bedrijven!

Fietsvakantie

Ga met de Biomechanieker Fietsreizen mee op reis naar de regio Dordogne in Frankrijk!
Een volledig verzorgde reis met de mooiste fietsroutes in de Dordogne. Alleen de reis van en naar het verblijf regel je zelf.
Dordogne is een regio die bekend staat om de mooie Middeleeuwse dorpjes en kastelen, rivieren en prachtige natuur. Een geweldig fietsgebied waar het heuvelachtige terrein voldoende uitdaging biedt, maar ook voldoende herstelmogelijkheden op de vlakke en licht glooiende stukken weg. Nieuwe data: 2 tm 8 juni 2024.

Klik hier voor meer info


Bikefitting voor bedrijven

Bedrijven en organisaties opgelet: Fitte en gelukkige medewerkers door het gebruik van een ergonomisch goed afgestelde fiets als vervoersmiddel!

De laatste jaren zijn er mooie stappen gezet in het stimuleren van de fiets als vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer. Veel bedrijven hebben een goed fietsplan, en steeds meer bedrijven bieden ook een kilometervergoeding aan voor fietsende medewerkers. Vanaf nu hoort daar wat mij betreft ook ‘ergonomie op de fiets’ bij.

Grote voordelen van een fiets die volledig op de persoon is afgesteld:
Meer fietsplezier
Meer comfort tijdens en na het fietsen
Blessurepreventie
Verhoogde motivatie om de fiets te pakken

Wat de overheid al schreef voor hun fietsmissie KiesdeFiets: “Ook werkgevers hebben er veel aan als hun medewerkers op de fiets naar het werk komen. Medewerkers die fietsen voelen zich gelukkiger, zijn fitter en minder vaak ziek. Vaak scheelt het ook in parkeerkosten voor het bedrijf.”

Speciaal voor bedrijven en organisaties bied ik ‘Quick-Scan-Bikefits’ aan. Hierin wordt per fietsende medewerker in 45 minuten onderzocht welke verbeteringen er in de afstelling van de fiets mogelijk zijn. Indien mogelijk wordt dit direct uitgevoerd en de fiets optimaal afgesteld.
Elk type fiets kan optimaal afgesteld worden in een quick-scan-bikefit.

Naast een positief effect op de medewerkers in uw bedrijf of organisatie draagt dit ook weer iets bij aan de oplossing van het fileprobleem, de druk op onze mobiliteit en de stedelijke bereikbaarheid.

Hiermee kan bikefitting een mooie aanvulling op het mobiliteitsbeleid van uw bedrijf of organisatie zijn. Daarnaast kan het bijdragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.


Lezing/ Presentatie

Graag geef ik een lezing of presentatie voor uw vereniging of fietsclub over het belang van een goede positie. Ik ben de laatste jaren bij meerdere verenigingen te gast geweest om over dit onderwerp te vertellen.
Neem contact op voor de mogelijkheden.