Skip to content

Bike fitting for youth cyclists (under 18s)

Good bike fitting for youth cyclists is important. An incorrect cycling position at a young age can have serious consequences for the growth and development of a child/youth cyclist. Not only for their development on the bike, but for their physical development in general. Unfortunately I have seen several examples of this in recent years where children and youth cyclists ride bicycles ill-suited for them. Fortunately, most youth riders make a full recovery after the bike has been properly adjusted and assembled with suitable components. Make an appointment for a bike fit for your child.

In order to prevent skewed growth or instability, it is extra important for youth cyclists to ride a bicycle that is perfectly adapted to their current stage of development. In addition, this bicycle position must be adjusted several times a year. Unfortunately, the majority of youth cyclists still ride around with unsuitable components. We try to bring about a change by giving advice to parents and trainers at associations. All in the interest of the long-term health of young riders.

In recent years I have coached several youth cyclists, with great results as outcomes. Come by with your child for a bike fitting!

bike fitting youth

Why you choose De Biomechanieker:

 • A specialist in bicycle biomechanics.
 • Over 15 years of experience in working with children as a teacher at primary schools.
 • Your bike is optimally adjusted during the bike fitting session.
 • Independent, without any ties to a brand or store, so you get material-independent, unbiased and honest advice.
 • No different bike fit packages, everyone gets the best package.
 • Personal approach and full attention to you and your specific situation.
 • Personalising the bike for better performance.
 • With focus on injury prevention and elimination of bicycle-related health problems.
 • Suitable for everyone, from people who are starting to cycle to seasoned cyclists.
 • Bike fittings are not time-limited, the bike fitting session is finished only when the work is done.
 • Strive for 100% satisfaction.
 • Collaborate with the Sport Medical Center Sparta Rotterdam.

  Highly rated: Check out our reviews about what customers are saying about de Biomechanieker.
emby onderwijscoachingemby onderwijscoaching
17:12 03 Apr 24
Na een jaar fietsen met verschillende pijnklachten heb ik een afspraak met de Biomechanieker gemaakt voor een complete bikefit. Deskundig, nauwgezet en met volle aandacht en tijd is Aron aan de slag gegaan met het aanpassen van mijn fiets op mijn maten en lichaam. Er bleek genoeg aan te passen! Aron heeft de maatvoering van mijn stuur, de hoogte en maat van mijn zadel en de lengte van mijn cranks geoptimaliseerd. Met een fiets op maat verliet ik na 2,5 uur de Biomechanieker. 2 dagen later was het tijd voor de grote test: een 2- daagse graveltour....Wat heb ik comfortabel gereden, bevrijd van mijn eerdere pijnklachten! Ik ben er heel blij mee! Een bikefit bij de Biomechanieker is echt een aanrader voor iedere fietser. Je zult er veel plezier van hebben!
Jeroen van den TweelJeroen van den Tweel
20:20 27 Mar 24
Vandaag een bikefit gedaan bij Aron voor mijn triathlonfiets. Ik was vooral op zoek naar meer comfort op de fiets, gezien het feit dat ik langere afstanden ga rijden. Zelf de afgelopen tijd al het één en ander geprobeerd, maar er zijn zoveel variabelen dat de kans dat je meer kwaad dan goed doet, best groot is. Bij binnenkomst eerst een bakje goeie (Sparta)koffie en de intake. Vervolgens een korte fysieke check waarbij al snel duidelijk werd wat mijn “beperkingen” zijn (waar in de fit ook weer rekening mee gehouden kan worden). Na het bijstellen van de schoenplaatjes gaat Aron vervolgens in stappen de hele fiets na: zadel stuur en aerobars (hoogte/hellingshoek/naar voor of achter etc). Iedere stap legt hij goed uit en na iedere aanpassing even proberen wat het resultaat is. Ik had het niet verwacht, maar aan het eind zit ik al meteen een stuk comfortabeler op mijn fiets (of het qua snelheid ook wat doet merken we later wel); comfort staat nu voorop. Uiteindelijk krijg ik ook nog een rapport mee met alle maten, aanpassingen en nog een aantal tips. Dit had ik zelf allemaal van z’n levensdagen niet voor elkaar gekregen. Bedankt Aron voor een super bikefit!
EnricoEnrico
12:39 24 Mar 24
Ik had een mooie nieuwe Koga gekocht, maar ik fietste er niet echt lekker op. Mijn handen en voeten werden domp tijdens het fietsen, en alles zat oncomfortabel. Dus op zoek naar een bike fitting! Arons zaak is bijzonder omdat hij niet alleen race fietsen afstelt maar ook gewone stads / recreatiefietsen. We waren iets van 1,5 uur bezig waarbij er van alles is ingemeten, afgesteld en uitgeprobeerd. Uiteindelijk zijn niet alleen stuur en zadel nieuw afgesteld, maar heeft Aron me ook een nieuwe zadel aanbevolen en het stuur kleiner gemaakt. Bij alle veranderingen volgt er uitleg en je krijgt een rapport mee met de ingestelde afmetingen, zodat het later gereproduceerd kan worden. Ik zit nu veel beter en comfortabeler op mijn fiets, het ongemakkelijke gevoel is verdwenen. Dit allemaal in je eentje af te stellen is erg lastig zo niet onmogelijk. Ook al is het niet goedkoop, kan ik het toch iedereen aanraden om te doen als je meer fietst dan alleen naar de supermarkt. En zeker, als je ook nog een hele dure fiets hebt. Ik ben dus helemaal blij!
Daniel WortelDaniel Wortel
21:31 19 Mar 24
Twee maanden geleden bezocht ik Aron voor een bikefit, een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Naast het opmeten van lichaamsmaten, onderzocht Aron ook mijn mobiliteit en houding en gaf advies over hoe ik dit kon verbeteren. We namen ruim de tijd om alles af te stellen, waarbij Aron uitlegde waarom dit belangrijk was. Ik ontdekte dat sommige aanpassingen anders moesten worden bijgesteld dan ik had verwacht. Na elke wijziging testte ik de houding op de fiets en probeerde ik een ander zadel en kortere stuurpen. De nieuwe houding voelt veel beter en ik verwacht er nog lang plezier van te hebben! De eerste kilometers zijn alweer gemaakt! 🚴‍♀️👍
Dave SonneveldDave Sonneveld
10:00 16 Mar 24
Inmiddels 2 maanden geleden bij Aron geweest voor de bikefit: een topervaring die ik iedereen kan aanraden! Naast het opmeten van de nodige lichaamsmaten werd er ook gekeken naar de mobiliteit van heupen en kuiten, waarover ik zelfs advies kreeg hoe ik dat kan verbeteren. Vervolgens werd ruim de tijd genomen om alles af te stellen, waarbij Aron ook uitlegt wat hij doet en waarom het belangrijk is. Zelf had ik ook wel eens geprobeerd iets te veranderen, maar bij veel afstellingen bleek dat ze juist de andere kant op moesten worden bijgesteld dan ik had verwacht. Na iedere wijziging steeds even fietsen op de trainer om het verschil te voelen en te kijken of de houding er beter uitziet. Voor mij bleek het ook beter om voor een ander zadel en stuur te kijken, welke Aron op voorraad had om uit te proberen en over te nemen. Hierdoor heb ik verschillende zadels getest en heeft Aron zowel het zadel als stuur direct gemonteerd en af kunnen stellen tijdens de bikefit. Inmiddels wat ritjes gemaakt met de nieuwe houding en het voelt veel beter dan hiervoor met minder pijnjtes: hier ga ik nog lang plezier van hebben!
Frank FleurbaaijFrank Fleurbaaij
16:46 14 Mar 24
Aron is een bevlogen professional die zowel sportmedisch als fietstechnisch vakkundig is, voor zover ik dat kan beoordelen. De bikefit was een hele fijne ervaring, waar ik een hele hoop van heb opgestoken. De resultaten zijn ook uitstekend: een veel betere afstelling van alle onderdelen, maar ook een uitgebreide rapportage die meteen ook een uitstekende referentie is voor een vervolg met dezelfde fiets of bij aanschaf van iets nieuws.Mijn verwachtingen waren vooraf behoorlijk hoog omdat ik hier kwam naar aanleiding van een tip van een bevriende fietser, maar nu ik het zelf ervaren heb zijn ze toch nog overtroffen. Het gebeurt niet vaak dat een professional tegelijkertijd vakkundig, vriendelijk, gepassioneerd en een uitstekend communicator is, maar Aron is er zoeen en ik heb geluk deze ervaring in m'n kontzak te kunnen steken.
Bram ArdeschBram Ardesch
20:39 28 Feb 24
Aron neemt je in het bikefit proces helemaal mee in wat hij aan het doen is, wat de impact is van de aanpassingen en hoe je lichaam hier op reageert. Ook neemt hij ruim de tijd om verschillende standen, afmetingen en zelfs zadels uit te proberen zodat je de perfecte afstelling krijgtHelaas kwamen we er tijdens de bikfit achter dat er in het frame wat ik zat een scheur zat. Aron was super behulpzaam in het meedenken tot een oplossing. Toen ik een week later erachter kwam dat mijn fiets niet meer te redden was en Aron dit liet weten heeft hij mij super geholpen met een nieuw aankoop advies.Als je iemand zoekt die kijkt naar jou als persoon op de fiets, met je mee denkt en de beste oplossingen voor je zoekt dan ben je bij Aron aan het juiste adres. Zou hem zonder een seconde na te denken aanraden aan iedereen die een bikefitting nodig heeft.
Nelleke BaldéNelleke Baldé
11:44 17 Feb 24
Vakkundige bikefit en schoenfit gehad voor mijn lange afstand triathlon sport. Op mijn nieuwe tijdritfiets haalde ik niet mijn voorgaande wattages en nú gelukkig weer wel! Op naar het wedstrijd seizoen💪🏻heel tevreden!
Niek MinderhoudNiek Minderhoud
10:01 01 Feb 24
Ik dacht altijd dat ik 'wel goed' op m'n fiets zat. Totdat ik bij Aron een bikefitting deed en duidelijk werd dat er heel veel verbetermogelijkheden waren. Aron heeft m'n fiets tot op de millimeter nauwkeurig afgesteld met als resultaat dat ik veel beter op mijn fiets zit. Minder pijntjes bij een lange rit en meer wattages. Perfect!
Bas NeveBas Neve
11:26 19 Jan 24
De perfecte fit, met een resultaat dat de verwachting overtrof.Ik zit meer recht op. Door de aanpassingen bewegen alleen de benen, wat lekkerder fietst en ongemakken voorkomt. Aron is een vakman die heel precies voor het beste resultaat gaat.Mijn advies: Je kunt niet vroeg genoeg (lees voordat je een fiets koopt) naar Aron gaan om vanaf dag 1 lekker te fietsen !
Floris MessackFloris Messack
16:32 17 Jan 24
Na voor het eerst een ruime 2000km gefietst te hebben in 2023, en het nog meer door te willen zetten in 2024 kon ik het mij eindelijk veroorloven een bikefitting te doen bij Aron! Na aandachtig mijn lichaam te meten en de fietspositie, heeft hij alles sterk kunnen verbeteren.Ik kwam binnen met lichte pijn aan mijn knie, wat bleek te komen door onder andere mijn schouderafstand tot het stuur, zadelhoogte en slecht ondersteunde platvoet. Gelukkig zijn we hier bij in het begin van mijn fietsen, want dit kan veel toekomistige problemen voorkomen!Zodra ik van mijn (beginners-)schoenen af ga, ben ik weer van plan hier langs te gaan voor goed advies!
Luc ThomassenLuc Thomassen
17:36 15 Jan 24
Top ervaring!Ik ben al best lang een fervent fietser en ik heb in het verleden al twee bikefittings gehad bij een andere zaak. Ik dacht daarom dat ik goed op de fiets zat tot ik een knieblessure ontwikkelde, die mij ruim 2 jaar enorm beperkte op de fiets en ernaast.Na lang twijfelen heb ik daarom toch opnieuw een bikefitting ingepland, maar dit keer bij Aron omdat zijn werkwijze mij erg aansprak. Echt goed kijken naar de persoon op de fiets en niet alleen hoeken meten op een schermpje.De wijzigingen op de fiets waren op het eerste gezicht klein maar erg effectief. De zadelpositie wat anders, een iets kortere stuurpen en een breder stuur.Wat ik ook fijn vond is dat de schoenplaatjes met veel aandacht zijn afgesteld. Voor het gevoel zitten die nu ook precies op de juiste plek.Tot nu toe ben ik heel tevreden met het resultaat. Ik heb in de winter nog weinig lange ritten gemaakt, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar ik merk nu al dat ik veel comfortabeler zit en dat ik gemakkelijker kracht kan leveren.Voor mij is het belangrijkste echter dat ik nog geen moment last heb gehad van mijn oude knieblessure, wat werkelijk een verademing is.Als je twijfelt, niet doen. Dit Is het geld zoveel meer waard dan een setje wielen of nieuwe groepset.
Bart DoolaardBart Doolaard
11:12 28 Dec 23
Laatst een bikefit gedaan bij Aron. Erg tevreden hierover; hij gaat te werk met veel kennis en professionaliteit.Nu een aantal weken later merk ik dat ik veel fijner op de fiets zit. Door het uitgebreide aankoopadvies voor een nieuwe fiets kan ik heel gericht zoeken naar een ideale fiets. Het is ook heel fijn dat Aron bereikbaar blijft voor toekomstige vragen. Zeker een aanrader dus!
martin Kawasakimartin Kawasaki
18:23 14 Dec 23
Met een nieuwe fiets naar Aron gegaan oor een totale bikefit. Je fiets compleet laten afstellen is echt top. Je denkt dat alles goed is maar toch een aantal kleine aanpassingen wat een totaal ander houding geeft. De houding is veel beter nu en tevens op advies voor andere schoenen gegaan.Ik kan dit alleen naar aanraden en de kosten wegen niet af tegen de winst die je terug krijgt met fietsen.
Pim HooghiemstraPim Hooghiemstra
12:01 12 Dec 23
Aron gaat zeer kundig te werk en begint bij de schoenen, schoenplaatjes, het zadel om uiteindelijk bij het stuur uit te komen. Ik heb erg genoten van de bikefitting en mijn 2e fiets werd ook meteen op dezelfde manier afgesteld. Je bent er wel even zoet mee, maar het is gezellig en zeer interessant. Een aanrader!
Tobias PhilippTobias Philipp
08:00 10 Dec 23
Een aantal weken geleden bezocht ik Aron met mijn eerste tijdritfiets, die ik van plan ben te gebruiken voor een halve triathlon aankomende zomer.Aron bezit een enorme hoeveelheid kennis over diverse fietssoorten, wat duidelijk blijkt uit zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau als fietser. Zonder zijn hulp had ik mijn fiets nooit perfect kunnen afstellen.Hoewel de volledige wielersport geen goedkope hobby is, vind ik het zeer de moeite waard om in professioneel advies te investeren na de aanschaf van een kostbare fiets. Het is zonde om zo'n waardevolle fiets te hebben en er niet optimaal op te kunnen rijden.Naast het afstellen van de fiets heb ik ook een aantal waardevolle tips gekregen, vooral omdat ik nog redelijk nieuw ben in deze sport.Ik kan met volle overtuiging aanraden om in Aron's expertise te investeren en ik zou Aron zeker aanbevelen!
Marloes EnsingMarloes Ensing
10:59 05 Dec 23
Een fietsmeting bij Aron is echt een aanrader!Aron geeft je volle aandacht en laat je verschillende houdingen proberen om te zien wat dit met je houding en beweging op de fiets doet. Je ziet en voelt echt het verschil! Zeer professioneel advies en zeer service gericht.We kopen allemaal een fiets om dat we de fiets mooi vinden, van een merk houden en kijken voor de maat naar lichaamslengte en binnenbeenlengte.De vraag is; Zit je dan ook goed op je fiets? Heb je last van je schouders of je rug na het fietsen? Heb je vaak zadelpijn of last van je knieën? Dan is het antwoord op de eerste vraag nee. In mijn geval zat er een verschil in beenlengte en rij ik eigenlijk met een te lange cranck. Tevens een te smal zadel. Wat een verschil na de aanpassingen incl zadelhoogte en plaatjes van mijn schoenen! Ik zit nu veel beter op mijn fiets, zonder continu te compenseren. Ik had al een fiets uit 2019 en met wat kleine aanpassingen rij ik stukken beter.Mijn man heeft voor de aanschaf van een nieuwe fiets een aankoop meting gedaan en heeft daarbij dus ook bewust gelet op de afmetingen van verschillende fietsen. Als je dan toch geld uitgeeft, moet je dit zeker niet nalaten!
Dave van LeeuwenDave van Leeuwen
08:21 17 Nov 23
Na de aankoop van mijn Gravelbike heb ik gelijk gezocht naar een bikefitter om mijn fiets af te stellen. Na wat rondneuzen op het web heb ik gekozen voor de Biomechanieker. Dat blijkt geen verkeerde keus! Aron heeft me erg goed geholpen met het juist afstellen van de fiets. Schoenplaatjes afgesteld, ander zadel, zadel omhoog en naar voren. Tevens het stuur wat gekanteld en ga zo maar door. Alles is nagelopen en afgesteld op mijn lichaam! Bedankt Aron voor het juist afstellen van mijn fiets en de geboden service! Als je een goede bikefitter zoekt, dan zou ik Aron van de Biomechanieker zeker bellen!
Paul SmitsPaul Smits
19:52 11 Nov 23
Sinds de aankoop van mijn racefiets augustus 2019 altijd met veel klachten mijn ritjes afgewerkt. Met name op de langere ritten veel last van de schouder Uiteindelijk juli 2023 een bikefitting gedaan bij de Biomechanieker.Na 2 uur intensief passen meten heeft Aron mijn fiets opnieuw ingesteld. De schoenplaatjes konden helaas niet perfect worden afgesteld vanwege een te grote schoenmaat. De maanden opvolgend met aanzienlijk minder klachten de nodige km afgewerkt. Pijn in de schouder is beduidend minder maar nog niet geheel verdwenen. Tevens behoorlijk wat klachten door het gebruik van een nieuw zadel. Begin november opnieuw een afspraak gemaakt met Aron. Ander zadel en de schoenplaatjes onder mijn nieuwe schoenen geplaatst. Opnieuw alles afgesteld en dit alles zonder extra kosten in rekening te brengen. Wat een service, in één woord fantastisch!! Afscheid genomen met de wetenschap dat ik weer aan kan kloppen op het moment dat het toch nog niet naar wens is. Aron nogmaals dank voor de verleende service.
Quinten MollemaQuinten Mollema
19:38 08 Nov 23
Een maand geleden bij Aron (De Biomechanieker) langs geweest voor een Bikefit. Ik merkte dat ik niet optimaal op mijn fiets zat maar wist zelf niet hoe ik dit kon aanpakken.Aron is erg zorgvuldig te werk gegaan en je merkt in alles dat hij er veel verstand over en ervaring mee heeft. Hij neemt geduldig de tijd en is kritisch op zijn eigen werk en het nauwkeurig afstellen van de fiets. Daarnaast adviseerde Aron mij ook een nieuw zadel en een nieuw stuur wat een aanzienlijk verschil is. De voornaamste reden waarom ik voor De Biomechanieker koos was omdat Aron maar 1 pakket aanbied, zodat je altijd zeker weet dat je het ‘beste van het beste’ krijgt. Tot slot denkt Aron ook vooraf en achteraf mee met eventuele andere problemen (in mijn geval mijn schoenen) en adviseert en helpt hij je hier graag bij.Mocht je een goede Bikefit willen met iemand met verstand van het vak raad ik Aron (De Biomechanieker) aan!
Tim BothTim Both
10:55 07 Nov 23
Ik ben superfijn geholpen voor allebei mijn fietsen. Ik had altijd last van mijn knieholte en soms ook mijn heup en sinds ik geweest ben, nu ruim een half jaar geleden, heb ik helemaal geen last meer. ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de aanpassingen die zijn gemaakt, echt top, ik zou het iedereen aanraden!Groetjes Tim
Peter van ZuydamPeter van Zuydam
09:12 29 Sep 23
Nu ruim 2 weken geleden bij Aron langs geweest voor een bike fit. Had last van zadelpijn en tintelende handen. Fiets bleek toch behoorlijk wat aanpassingen nodig te hebben om mij een beetje normaal er op te laten zitten. Inmiddels 2 weken fietservaring, je moet even wennen aan de nieuwe afstelling, en het bevalt prima. Ik fiets veel makkelijker langere afstanden dan voorheen. Ik kan het iedereen aanraden die niet lekker op zijn fiets zit.
Yda SmetsYda Smets
09:56 15 Aug 23
Ik heb al een tijdje last van mijn rechterschouder en nek als ook mijn linkerknie begint op te spelen tijdens langere ritten. Het fietsen begint steeds meer een martelgang te worden dus hoogste tijd voor een bikefitting. Op aanraden van een fietsmaatje ga ik met mijn racefiets naar Aron Kremer, de Biomechanieker. Hij ziet al meteen waar het probleem ligt: een te breed stuur met een te grote reach. Hij neemt mijn maten op, zet mijn schoenplaatjes verder naar achter, bekijkt mijn houding op de fiets, in rust en als ik trap. Ik heb een nieuw stuur nodig en mijn zadel moet een stuk omhoog. Ruim een maand later kom ik terug met mijn aangepaste racefiets (het nieuwe stuur is een enorme verbetering!) om te finetunen en voor een bikefitting met mijn gravelbike. De gravelbike krijgt ter plekke een smaller stuur, Aron past de stand van het zadel iets aan en zet mijn schoenplaatjes naar achteren. Wat een enorm fietscomfort leveren deze bikefittings op, en wat een verademing om weer pijnvrij te kunnen rondfietsen. Erg blij dat ik deze stap heb gezet, Aron heeft mij enorm goed geholpen!
Pelly PetPelly Pet
17:23 14 Aug 23
Na 2 jaar op mijn zelf afgestelde gravelbike gefietst te hebben,toch maar besloten om een bikefit uit te laten voeren bij Aron.Dacht dat het stuur,zadelhoogte,setback en schoenplaatjes wel aardig afgesteld stonden…niet dus!!Ook kreeg ik te horen dat mijn cranklengte te lang was voor mijn beenlengte...advies was van huidige 172,5mm naar 165mm over te stappen.Gravelbike afgesteld en crank vervangen voor de kortere 165mm.Wat een verschil😃👍🏻trappers gaan makkelijker rond,hogere cadans kost ook geen moeite meer en totaal gezien fietst het veel relaxter .Dus kort samengevat :hele goede ervaring,Aron onderbouwd elke verandering die hij aan brengt aan je fiets…achteraf…had ik het maar eerder gedaan!!!
Theo RoelingTheo Roeling
09:02 08 Jun 23
Waanzinnig , had ik veel eerder moeten doen . Altijd pijntjes als ik op mijn racefiets zat , (nek, rug , handen ) zeker na 1,5 uur . Ik heb bij Biomechanieker aangeklopt en mijn problemen voorgelegd (20-05-23). Andere fiets had ik al , maar vooral de andere tips, schoenen en afstellingen hebben mij enorm geholpen . Ik fiets nu veel fijner en nagenoeg geen klachten . Super fijne en leuke gozer is Aron . Is echt een specialist op zijn gebied . Echt een aanrader. Geschreven (08-06-23) 👍
Patrick van HemertPatrick van Hemert
11:56 10 Dec 22
Al jaren fietsen ik met dezelfde afstellingen op mijn racefiets. Door deze zithouding heb ik het afgelopen jaar toch een aantal krachten ontwikkeld. Bij het zoeken op internet kwam ik bij Aron terecht. Het fijne bij Aron was dat hij tegen een kleine meerprijs twee fietsen afstelde. Zodoende een afspraak gemaakt voor mijn racefiets en mountainbike. Tijdens de afspraak nam Aron ook alle tijd om je lichaam op te meten en de twee fietsen echt goed af te stellen, ook al duurder het langer dan vooraf afgesproken. Daarnaast gaf hij gelijk advies over zaken waar ik op moest letten als ik ooit een andere fiets ging kopen. Na een aantal ritten de afgelopen weken kan ik melden dat de klachten weg zijn en ik dus een zeer tevreden klant ben! Qua zithouding ging er voor mij echt een wereld open, ik adviseer iedereen met een nieuwe fiets eerst bij Aron langs te gaan. Aron bedankt!
Ralph TorcqueRalph Torcque
12:14 03 Nov 22
Ik heb door Aron een complete bikefit laten doen. Als fanatiek mountainbiker liep ik regelmatig tegen knieklachten aan en had ik het gevoel ondanks flinke krachtsinspanningen niet heel veel sneller te worden.Aron heeft mijn mountainbike tijdens de zeer prettige bikefit perfect op mijn lichaam afgesteld. Alle contactpunten die ik met mijn fiets had zijn aangepast (ander zadel wat verder naar achteren kon, schoenplaatjes aanzienlijk verplaatst en andere handvaten). Door al deze aanpassingen is mijn fietshouding maar zijn vooral ook de krachten flink verbeterd waardoor het fietsen een stuk "soepeler" gaat. Mijn knieklachten zijn achterwege gebleven en de tijden en voornamelijk afstanden verbeterd.Wat mij betreft een echte aanrader!
Cees SchipperCees Schipper
19:55 26 Sep 22
Met mijn oude racefiets een aankoopadvies meting uit laten voeren. Hieruit bleek dat ik sowieso al jaren op een te groot frame fietste. Na wat aanpassingen fiets ik hier ook veel beter mee. Na aanschaf nieuwe racefiets en een zomer zonder verdere fijn afstelling te hebben rond gefietst alsnog een complete fietsmeting laten doen door Aron. Doel was toch wat pijntjes en ongemakken weg te krijgen. Stiekem zijn er best wat aanpassingen gedaan hier en daar. Na een aantal ritten te hebben gereden ervaar ik veel meer ontspanning in mijn onderrug tijdens én na het fietsen en het heb ik het gevoel dat ik veel makkelijker tempo kan houden zonder overdreven inspanning. Had ik eigenlijk jaren eerder moeten doen. Bedankt Aron!
Jessica v HJessica v H
14:55 07 Sep 22
Hier een review van een supertevreden klant! Dit voorjaar heb ik een nieuwe racefiets gekocht, maar er weinig op gefietst doordat ik niet lekker op mijn fiets zat. Overal pijntjes en ik vond het erg vermoeiend om te fietsen. Aron zag direct wat er (allemaal!!!) mis was met mijn fiets... een verkeerd zadel, stuur én cranks! Nadat alles er nieuw opgezet is en alles helemaal naar mijn lijf afgesteld is voelt het alsof ik op een andere fiets zit! Het fietst 100 x fijner en ik ben veel minder vermoeid!Ik kan dit iedereen aanraden die niet lekker op zijn fiets zit!Aron is supervriendelijk, neemt de tijd voor je en heeft er veel verstand van en kijk op!!
Sandra LevelSandra Level
20:00 01 Sep 22
Superfijne Bikefit-professional Ik was op zoek naar een betaalbare bikefitter, omdat ik wist dat mijn fiets nog niet goed stond afgesteld. Klachten als zadelpijn, nekpijn, niet lang kunnen volhouden van een rit, waarschijnlijk doordat ik niet goed op mn fiets zit. Man-man-man, wat heeft mijn fiets het moeten verduren. Bleek dat er zoveel veranderd moest worden, het leek wel of ik een nieuwe fiets terugkreeg. Aron neemt de tijd om alle maten op te meten, tot op de millimeter en blijft op een ontspannen manier met je in gesprek. Alle materialen heeft hij in huis, tegen betaalbare prijs. Wat ik ook erg fijn vond is de nazorg die hij biedt. Fijn als ik goed fiets, maar bel mij aub als je nog niet goed fiets, dan kunnen we samen kijken wat we er nog aan kunnen doen. Echt een fijne ervaring en een aanrader voor iedereen die (nog) niet goed zit op zn fiets.
Jan WitterJan Witter
14:12 20 Jul 22
Ik heb zowel mijn buiten fiets als mijn tacx fiets af laten stellen door Aron, de man weet echt waar hij het over heeft, heeft zelf genoeg kilometers op de fiets gezeten, om andere te adviseren, bij een eventuele volgende fiets ga ik gewoon weer naar hem toe, het geld wat een bikefit kost is het meer dan waard. Zonder pijn op je fiets zitten, is mij alles waard, dank je wel namens mij en de vrouw die het geweldig vind om samen te fietsen...
Daniel van der HeidenDaniel van der Heiden
10:06 20 Jul 22
Aron heeft mij fantastisch geholpenbij het afstellen van mijn nieuwe fiets! De afstelling in eerste instantie overgenomen van mij oude fiets, maar had al snel het gevoel dat het veel beter kan. Via via de tip gekregen om een bikefit uit te laten voeren door Aron. Aron neemt echt de tijd en kijkt naar alles om de afstelling en houding op de fiets te optimaliseren. Tijdens de eerste rit na de bikefit viel mij op dat ik met gemak constant 20 tot 30 watt meer vermogen kan leveren t.o.v. gelijke fiets ritten. Daarnaast ook een betere houding dus na lange ritten geen last van mijn nek of rug.
js_loader

ABOUT ME

I am Aron Kremer and welcome you to De Biomechanieker in Heenvliet and Rotterdam. Eight years ago I founded De Biomechanieker after I personally experienced the benefits that a good bike measurement or bike fitting had on my own cycling experience. It changed my bike riding life and I wish everyone this same feeling of ‘sitting perfectly on the bike’.

I have been an active cyclist for 11 years. Started with the junior categories at age 17 and ended up with a continental team in Belgium. My years of cycling at a semi-professional level have given me a good insight into the professional peloton, and have gained me a lot of experience that helps with the bike measurements and bike fits.

Unfortunately, I have personally also had many health-related complaints caused by an incorrect cycling position. I struggled with recurring back and knee complaints that greatly reduced my cycling pleasure. Since that time I tried to do everything I could to alleviate these issues and tried many things you may recognise: endlessly trying different adjustments, stopping my ride to move the saddle, changing my cleats’ positions, buy and try different saddles, tilt the handlebars, ask advice from bicycle shops, fellow cyclist friends and team leaders, and to look up all the ‘rules of thumb’ online and try them out. Sometimes there was an improvement, more often not. After all of this did not manage to make the complaints go away, I spent a lot of time to measure my own ideal cycling position. When I found out my perfect position and the complaints went away I was ecstatic and my enjoyment for cycling came back, and I now know how to achieve this on any new bike I got afterwards!

Finding the perfect position on the bike has given me a lot in the last years of my cycling career. From relaxation, comfort, the disappearance of bicycle-related complaints, but also knowing and feeling that every pedal stroke is a hit. Knowing that I got the most out of my bike rides and races gave me a lot of satisfaction during these years. For this reason I would like to share my knowledge during a bike fit to give your child this same feeling on his or her bike.

As I’ve been working as primary school teacher for over 12 years(until last year) I will also be able to explain everything to your child. It’s important that he or she understands the meaning and importance of the changes in cycling position. In that way he or she will notice the next time adjustments need to be made. 

During the bike fit I do my best to get to know you and you child well in order to give you tailor-made advice. I want to maintain a 100% satisfaction rate among my customers. In the period after the bike fit I want to stay in touch with you to hear about the progress and first experiences.

Hopefully I can get to know you soon and help with finding that perfect cycling position for your son or daughter!


MISSION

A healthy development for every cycling child. That would be great. To achieve this, a lot will have to change. This starts with proper information for parents with cycling children. The impact of unsuitable components on the bicycle combined with the impact of repetitive bicycle movements can have serious consequences. Fortunately, more parents of cycling children know how to find their way to me and start discussions at cycling clubs on this subject.

It is my mission to really make a difference for people. Every day I see people with different reasons to come and do a bike fit. From serious physical complaints to simply wanting to cycle even faster. For me, every bike fit is a new ‘contest’ to find the optimal posture for each person. Since no person is identical, it therefore requires a specific approach during the bike fitting. During this process I will explain to you each step so that you understand the importance of each step in the process. In addition, I do my utmost to also teach customers something that will benefit them for the rest of their cycling life.

I do not use a bike fitting system with motion sensors or laser beams that other bike fitters use, because these cannot account for all intricacies for each individual step in the process. At De Biomechanieker, the adjustment is done entirely on the basis of my acquired knowledge and experience, with the physique of the customer as the starting point. I learn something new from every customer which makes me a better bike fitter.

During the bike fit your child will be able to notice the effect of certain adjustments to the bike and what this can mean for him or her. Hopefully I can let you and your child experience this soon so you know what I am talking about!


METHOD

The starting point of my working method is “biomechanics”: a movement theory in which movements of joints, muscles and limbs are studied.
More info


Locations

I work at two locations:

In Heenvliet in a custom built workspace, and (since 2021) in the Sport Medical Center (SMC) of Sparta Rotterdam.

On Wednesdays you can find me at SMC Sparta Rotterdam, and on all other days (including weekends) in Heenvliet.

Address data:

Blicksteijn 2

3218AA Heenvliet


Wednesdays:

Spartapark -Noord 1

3027 VW Rotterdam