Meteen naar de inhoud

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_post_title admin_label=”Berichtstitel met volle breedte” title=”on” meta=”off” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”below” parallax_effect=”on” parallax_method=”on” text_orientation=”center” text_color=”dark” text_background=”off” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_fullwidth_post_title][/et_pb_section]

Van recreant tot professional, iedereen kan na deze Complete Bikefit op een gezonde manier het beste uit zichzelf halen! Maak een afspraak via Contact.

Belang goede fietspositie

Het belang van een goede positie op de fiets wordt vaak onderschat. Dit is uw kans om pijnvrij en met een optimaal wattage de toekomst tegemoet te fietsen.
De repeterende beweging van het fietsen kan voor ernstige blessures zorgen als de fiets niet correct afgesteld is. Ook kleine en veelvoorkomende ‘fietspijntjes’ horen er niet bij en kunnen vaak verholpen worden. Voorkom dat u klachten ontwikkeld of dat klachten verergeren en ga voor de wetenschap dat elke trap ‘raak’ is.
Deze bikefitting is voor elk type fiets geschikt: Racefiets, mountainbike, tijdritfiets of veldritfiets.

Inhoud Complete Bikefit

Wij gaan voor de perfecte houding op de fiets. Dit houdt in dat wij elk detail van de fiets zullen bespreken. Wanneer wij denken dat er winst te boeken valt zult u dit altijd van ons horen. U moet dan denken aan het wisselen van materiaal op de fiets (bijvoorbeeld een ander zadel, stuur of crankstel). Mocht er lichamelijk winst te boeken zijn krijgt u hiervoor handvatten van ons.

Duur: 2 uur (+mogelijke uitloop van maximaal 30 minuten)
Kosten: € 200,-

Optie: direct afstellen 2e fiets + €100,-

Globaal verloop van deze Complete Bikefit:

– Lichamelijke screening.
Bijzonderheden worden direct toegelicht en als het raadzaam is om ergens aan te gaan werken worden er tips en aanbevelingen gegeven.
– Afstellen van de schoenplaatjes.
Wij raden in alle gevallen aan als u gebruik maakt van Shimano SPD-SL de gele schoenplaatjes te gebruiken, in het geval van Look pedalen de grijze of rode schoenplaatjes, n.v.t. op andere typen pedalen.
Mochten wij denken dat andere schoenen beter geschikt zouden zijn voor u dan bespreken we dit direct.
– Afstelling van de onderdelen van de fiets: zadelhoogte, zadelterugstand, stuurkanteling, hoek remgrepen, stuurhoogte, stuurpen lengte.
In het geval van een tijdritfiets, triathlonfiets of mountainbike worden de voor dit type fietsen specifieke onderdelen uiteraard ook uitgebreid onder de loep genomen.
Bij het aanpassen van de afstelling van het zadel, stuur en stuurpen wordt ook direct de geschiktheid in geometrie en maat voor u besproken.
– Observatie en testen buiten op straat.
Het eerste gevoel buiten zal veel duidelijk maken over wat de bikefit voor u zal gaan betekenen.
– Eventueel kleine aanpassingen in de afstelling.
Mocht er bij de testrit buiten door u of ons iets opgemerkt worden wat nog wat aandacht nodig heeft dan gaan we hier gelijk mee verder.
– Advies/ uitleg benodigde oefeningen voor verdere verbetering positie/ gezondheid.
Mocht dit in uw geval opgaan dan maken we hier extra tijd voor vrij.
– Opmeten van de maten van de afstelling van de fiets.
De maten worden in het rapport genoteerd. Dit is als het ware de ‘verzekering’. Als er iets mocht gebeuren met de fiets door een ongelukkige valpartij of tijdens het vervoer dan kunt u altijd even langskomen om de fiets weer perfect op maat te zetten m.b.v. de genoteerde maten. Ook kunt u zelf deze maten als richtlijn gaan gebruiken bij het afstellen van eventuele overige fietsen.

Na afloop van de Bikefitting

Binnen een week na uw afspraak bij ons ontvangt u per e-mail een persoonlijk rapport over deze complete bikefit met daarin alle besproken informatie en adviezen + de maten van de fiets na onze afstelling. Mocht u nog twijfelen? Kijk dan eens bij onze reviewsreferenties en onze blog voor extra informatie.