Meteen naar de inhoud

COMPLETE BIKEFIT

Wil jij eén worden met je fiets, comfortabel en zonder klachten fietsen en optimaal presteren op een voor jou perfect afgestelde fiets? Zorg ervoor dat jij nooit meer hoeft te twijfelen aan de afstelling van jouw fiets. Maak een afspraak voor een complete bikefit!

Van recreant tot professional, iedereen kan na deze complete bikefit op een gezonde manier het beste uit zichzelf halen! Deze bikefitting is voor elk type fiets geschikt: racefiets, mountainbike, tijdrit/triathlonfiets of veldrit/gravelfiets. 
Duur: 2 – 2:30 uur
Kosten: € 215,-


Voordelige Opties:

1. direct afstellen 2e of 3e fiets + € 100,- per fiets

2. combinatie met aankoopadvies + € 62,-


Globaal verloop van deze Complete Bikefit:

fietsmeting complete bikefit

1. Lichamelijke screening

Om de fiets optimaal af te stellen is het van belang om jouw lichaam als uitgangspunt te nemen. Bijzonderheden worden direct toegelicht. Als het raadzaam is om ergens aan te gaan werken worden er tips en aanbevelingen gegeven. Er wordt onder andere gekeken naar flexibiliteit, symmetrie en de verhoudingen in de lichaamsbouw. 

2. Afstellen van de schoenplaatjes

Een correcte afstelling van de schoenplaatjes zorgt voor een goede start van de trapbeweging. In alle gevallen is het raadzaam gebruik te maken van schoenplaatjes met voldoende speling. In het geval van Shimano SPD-SL zijn dat de gele schoenplaatjes, in het geval van Look pedalen de grijze of rode schoenplaatjes. Zorg ook bij andere typen pedalen voor schoenplaatjes met speling.

Als tijdens de afstelling van de schoenplaatjes blijkt dat andere fietsschoenen beter geschikt zouden zijn voor jou dan wordt dit direct besproken. Zo zorgen we ervoor dat jouw volgende paar fietsschoenen perfect zal passen.

complete bikefit
de Biomechanieker

3. Afstelling van de onderdelen van de fiets tijdens Complete Bikefit

Alle belangrijke fietsonderdelen komen aan bod. Er wordt aan de slag gegaan met de zadelkanteling, de zadelhoogte, de zadelterugstand, de stuurkanteling, een goede montage van de remgrepen/shifters, de stuurhoogte en de stuurpen lengte. 

In het geval van een tijdrit/triathlonfiets, mountainbike of gravelbike worden de voor dit type fietsen specifieke onderdelen uiteraard ook uitgebreid onder de loep genomen. Bij het aanpassen van de afstelling van het zadel, stuur en stuurpen wordt ook direct de geschiktheid in geometrie en maat voor jou besproken. Ook zal de geschiktheid van de cranklengte uitgebreid onder de loep genomen worden. Als blijkt dat bepaalde fietsonderdelen niet bij jouw lichaamsbouw passen dan kan er in veel gevallen direct een goed passend onderdeel op de fiets gemonteerd worden.

4. Observatie en testen buiten op straat

Na de goede afstelling van de fiets is het leuk en zinvol de nieuwe positie direct te gaan testen buiten op straat! Het eerste gevoel op de fiets buiten zal veel duidelijk maken over wat de bikefit voor je zal gaan betekenen. Binnen op de rollenbank worden er stap voor stap aanpassingen aan de positie gedaan. Buiten op de weg zal dit als een complete fietspositie aan gaan voelen! In het geval van slecht weer wordt deze stap overgeslagen.

Mocht er bij de testrit buiten iets opgemerkt worden wat nog aandacht nodig heeft dan gaan we hier gelijk mee verder.

de Biomechanieker

5. Advies/ uitleg benodigde oefeningen voor verdere verbetering fietspositie/ gezondheid

Mocht dit in jouw geval opgaan dan maken we hier extra tijd voor vrij. Denk aan advies in het doen van specifieke rek- en strekoefeningen, krachttraining of core-stability. Maar ook aan mogelijke doorverwijzingen naar een podoloog/ podotherapeut, fysiotherapeut of osteopaat.

6. Opmeten van de maten van de afstelling van de fiets

De maten van de fiets na de afstelling worden in het rapport genoteerd. Dit is als het ware de ‘verzekering’. Als er iets mocht gebeuren met de fiets door een ongelukkige valpartij of tijdens het vervoer dan kun je altijd even langskomen om de fiets weer perfect op maat te zetten m.b.v. de genoteerde maten. 

bikefitting de biomechanieker

Na afloop van de Complete Bikefit

Binnen twee dagen na jouw afspraak ontvang je per e-mail een persoonlijk rapport over deze complete bikefit. Daarin staat alle besproken informatie en adviezen + de maten van de fiets na onze afstelling.
Na de bikefit blijf ik graag in contact om te horen over de vorderingen en eerste ervaringen.


Bikefitting op locatie

bikefit tijdritfiets triathlon

Vanaf een groep van 3 personen (of vanaf 2 personen voor een bikefit voor 2 fietsen) kom ik een bikefitting op locatie doen! Hebben jij en je fietsvrienden interesse in een complete bikefit en zijn jullie allemaal op dezelfde dag beschikbaar, dan kom ik graag jouw kant op om de bikefitting te verrichten. 
Mijn werkwijze maakt dat ik flexibel kan zijn in werkplek. Alle benodigde materialen zijn makkelijk te verplaatsen en op te stellen in een andere ruimte. Dit doet niks af aan de kwaliteit van de bikefit!
Hoe leuk zou het zijn om samen met je fietsvrienden of fietsvriendinnen op vertrouwd terrein een bikefit te doen?!

Voorwaarden:

– Beschikbaar vanaf 3 personen voor een complete bikefit.
Of vanaf 2 personen voor een bikefit voor 2 fietsen.

– Allen beschikbaar op de afgesproken dag.

– Binnen 90 minuten rijden vanaf Heenvliet. 

– Eisen aan locatie: 

minimale benodigde ruimte: 3 meter bij 5 meter

toiletvoorziening

verwarming (okt-apr)

– Voorrijkosten: € 40,- binnen 1 uur rijden van Heenvliet. € 55,- van 1 uur tot 1:30 uur rijden.

Neem contact op over de mogelijkheden!