Meteen naar de inhoud

BIKEFITTING trekkingfiets of E-bike, stads- toerfiets, (sport)hybride

Wat is de goede afstelling van jouw e-bike, trekkingfiets, stads- toeringfiets of (sport)hybride? Ben je de pijntjes tijdens of na het fietsen zat? Of wil je gewoon optimaal kunnen genieten van je nieuwe fiets? Een bikefit is niet alleen voor mensen met een racefiets! Kom langs voor een bikefitting voor je trekkingfiets of e-bike.

bikefitting trekkingfiets of e-bike
Veel zaken die opgaan voor de afstelling van sportfietsen gaan ook op voor de afstelling van een trekkingfiets of e-bike. Denk aan het realiseren van een ideale ‘uittrap’ zodat de knieën, heupen en onderrug goed belast worden. Ook het afstellen van de stuurhoogte en de kanteling van het stuur zijn van belang om comfortabel te kunnen fietsen. Hierdoor kun je nog meer genieten van de fietstochten!
Belangrijk: Is het voor jou van belang of noodzakelijk om makkelijk bij de grond te kunnen met je voeten als je remt? Dan is het niet zinvol om langs te komen voor een bikefitting voor je trekkingfiets of e-bike. Een ideale uittrap is dan helaas niet te realiseren. 
Tijdsduur: 1:45 – 2:15
Kosten: € 199,-

Globaal verloop van de Bikefitting voor de Trekkingfiets of E-bike:

1. Lichamelijke screening

2. Afstelling zadel

3. Afstelling stuur

4. Maten nemen van de fiets na afstelling

5. Advies/ uitleg benodigde oefeningen voor verdere verbetering fietspositie/ gezondheid

bikefit trekkingfiets

Inhoud van deze Complete Bikefitting voor trekkingfietsen, e-bikes, e.d.:

bikefitting e-bike

1. Lichamelijke screening

Om de fiets optimaal af te stellen is het van belang om jouw lichaam als uitgangspunt te nemen. Bijzonderheden worden direct toegelicht. Als het raadzaam is om ergens aan te gaan werken worden er tips en aanbevelingen gegeven. Er wordt onder andere gekeken naar flexibiliteit, symmetrie en de verhoudingen in de lichaamsbouw. 

2. Afstelling zadel

Een correcte afstelling van het zadel is van groot belang. We starten met het bespreken van eventuele klachten aan het zadel. Als blijkt dat deze tijdens de afstelling van het zadel niet afnemen, dan gaan we andere zadels testen. Mocht hier een goed zittend zadel bij zitten dan kan deze direct overgenomen worden op de fiets.
Zowel de hoogte van het zadel, de zadelkanteling en de zadelterugstand wordt optimaal afgesteld.

bikefitting trekkingfiets of e-bike
bikefit trekkingfiets

3. Afstelling stuur

Om comfortabel te kunnen fietsen op je trekkingfiets of e-bike is een goede stuurafstelling heel belangrijk. Dit bepaald voor een groot gedeelte hoeveel druk er op de handen en armen komt tijdens de fietsritten. Dit kan op korte afstanden al voor vervelende klachten zorgen, maar op langere afstanden echt voor problemen zorgen. Zowel de stuurhoogte, stuurkanteling en de afstelling van de handvatten zijn hierbij van belang.

4. Maten nemen van de fiets na afstelling

De maten van de fiets na de afstelling worden in het rapport genoteerd. Dit is als het ware de ‘verzekering’. Als er iets mocht gebeuren met de fiets door een ongelukkige valpartij of tijdens het vervoer dan kun je altijd even langskomen om de fiets weer perfect op maat te zetten m.b.v. de genoteerde maten. 

afstellen trekkingfiets
de Biomechanieker

5. Advies/ uitleg benodigde oefeningen voor verdere verbetering fietspositie/ gezondheid

Mocht dit in jouw geval opgaan dan maken we hier extra tijd voor vrij. Denk aan advies in het doen van specifieke rek- en strekoefeningen, krachttraining of core-stability. Maar ook aan mogelijke doorverwijzingen naar een podoloog/ podotherapeut, fysiotherapeut of osteopaat.


Na afloop van de Complete Bikefitting voor je trekkingfiets of e-bike

Binnen twee dagen na jouw afspraak ontvang je per e-mail een persoonlijk rapport over deze complete bikefit. Daarin staat alle besproken informatie en adviezen + de maten van de fiets na onze afstelling.
Na de bikefit voor je trekkingfiets of e-bike blijf ik graag in contact om te horen over de vorderingen en eerste ervaringen.


Lees hieronder de ervaring van Jessica, publicatie in Pasar Magazine!