Meteen naar de inhoud

BIKEFIT E-bike, trekkingfiets, stads- toerfiets, (sport)hybride

Wat is de goede afstelling van jouw e-bike, trekkingfiets, stads- toeringfiets of (sport)hybride? Ben je de pijntjes tijdens of na het fietsen zat? Of wil je gewoon optimaal kunnen genieten van je nieuwe fiets? Een bikefit is niet alleen voor mensen met een racefiets!

Veel zaken die opgaan voor de afstelling van sportfietsen gaan ook op voor de afstelling van een trekkingfiets of e-bike. Denk aan het realiseren van een ideale ‘uittrap’ zodat de knieën, heupen en onderrug goed belast worden. Ook het afstellen van de stuurhoogte en de kanteling van het stuur zijn van belang om comfortabel te kunnen fietsen. Hierdoor kun je nog meer genieten van de fietstochten!
Belangrijk: Is het voor jou van belang of noodzakelijk om makkelijk bij de grond te kunnen met je voeten als je remt? Dan is het niet zinvol om langs te komen voor een afstelling. Een ideale uittrap is dan helaas niet te realiseren. 
Tijdsduur: 1:45 – 2:00
Kosten: € 189,-

Globaal verloop van de Bikefit voor de E-bike of Trekkingfiets:

1. Lichamelijke screening

2. Afstelling zadel

3. Afstelling stuur

4. Maten nemen van de fiets na afstelling

Bekijk deze pagina voor een uitgebreide beschrijving van een complete bikefit voor sportfietsen. Veel hiervan komt overeen met de Bikefit voor e-bikes, stads-toerfietsen, hybridefietsen en trekkingfietsen.

Lees hieronder de ervaring van Jessica, publicatie in Pasar Magazine!


Aankoopadvies

Het kopen van een nieuwe fiets kan soms een hele zoektocht zijn. Het merk, de framemaat, het type zadel, de pedalen en het stuur. En dan de lengte van het crankstel, hoe zit dat? Ik geef je advies op maat zodat je met volle teugen van jouw nieuwe fiets kan genieten.  Bovendien weet je dan zeker dat je voor jouw lichaam geschikte componenten heeft aangeschaft! Omdat de Biomechanieker geen binding heeft met bepaalde merken of winkels zul je altijd het eerlijke verhaal horen.

Het komt helaas nog erg vaak voor dat er fietsen aangeschaft worden die niet volledig bij iemand passen. Vaak gaat dit om een crankstel, stuur, stuurpen of zadel die niet geschikt is qua maat of geometrie. Maar in sommige gevallen is zelfs een framemaat niet passend. 
Voorkom kosten achteraf. Maak een afspraak bij de Biomechanieker om je te helpen aan de e-bike, stads- of toerfiets, trekkingfiets of sporthybride die perfect op jou is afgestemd. 
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: € 119,-

Globaal verloop van het aankoopadvies voor je fiets:

1.  Lichamelijke screening

2. Als je al een fiets hebt gaan we de huidige fiets op(op de rollenbank) en doen wat kleine aanpassingen om een goede inschatting te kunnen maken voor de nieuwe fiets.

3. Er wordt een rapport opgesteld waarin per component toegelicht staat welke maat aangeraden wordt.

4. Dit rapport wordt besproken met je en per e-mail toegestuurd.

5 Als je een mooie en geschikte fiets hebt gevonden kun je altijd ter controle de informatie opsturen. Een extra controle voordat je het geld uitgeeft dus!

bikefit e-bike