Meteen naar de inhoud

Eén worden met je fiets. Zonder klachten en comfortabel fietsen.
Optimaal presteren op een voor jou perfect afgestelde fiets.
Nooit meer hoeven twijfelen aan de afstelling van jouw fiets.
Bezoek de Biomechanieker voor een bikefit en ervaar direct het verschil!

Bikefitting

Waarom je kiest voor de Biomechanieker:

 • Specialist op het gebied van biomechanica op de fiets.
 • Jouw fiets wordt tijdens de bikefitting direct optimaal afgesteld
 • Geen binding met bepaalde fietsmerken of winkels, je krijgt daardoor materiaal-onafhankelijk en eerlijk advies, geen dubbele agenda.
 • Geen verschillende bikefit-pakketten, iedereen krijgt het beste pakket
 • Persoonlijke aanpak en volledige aandacht.
 • Met focus op blessurepreventie en het wegnemen van fiets-gerelateerde klachten.
 • Personaliseren van de fiets voor een optimale prestatie.
 • Geschikt voor iedereen, voor mensen die net starten met fietsen tot professionals.
 • Bikefitting is niet tijdgebonden, de bikefitting is pas klaar als het werk gedaan is.
 • Het streven is 100% tevredenheid
 • Samenwerking met Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam.

Zeer goed beoordeeld: Bekijk onze reviews voor wat klanten over de Biomechanieker zeggen.

Perry SchoutenPerry Schouten
20:00 10 Jun 24
Paar maanden geleden mijn racefiets laten fitten. Ik zat er niet lekker op. Aron heeft tijdens de bikefit-sessie een aantal dingen veranderd en sindsdien rijd ik veel prettiger. Zadel hoger, schoenplaatjes verplaatst, stuur hoger, stuurlint vervangen. Verder een compleet maatoverzicht in een pdf meegekregen. Hele goede ervaring!Afgelopen week een grensverleggende race-retraîte gehad in de Franse Dordogne! Aron, de Biomechanieker heeft met een geweldig team een prachtige fietsweek georganiseerd. Ikzelf had nog geen klimervaring dus trapte mee in de tweede groep ‘Tandje Minder’. Goede begeleiding onderweg, volgwagen, voldoende stops. Verder was de verblijflocatie geweldig! Een gerenoveerde voormalige Franse boerderij met zwembad. All-inclusive verzorgd. Elke dag een heerlijke diner op tafel. Leuke groep! Zéér aan te bevelen!!!
Victor de RuiterVictor de Ruiter
13:49 28 May 24
Dikke vijf sterren! Ik ben hier echt geweldig geholpen. Aron neemt uitgebreid de tijd om je goed op de fiets te zetten, hij wil dat je echt helemaal goed op je fiets zit! Ik kwam hier zelf omdat ik al jaren (flinke) zadelpijn had bij het fietsen en zat op het punt dat het onhoudbaar werd. Zelf lukte het mij steeds maar niet om met aanpassingen aan mijn fietshouding verbetering te krijgen. We zijn samen ruim 2,5 uur bezig geweest, maar wát een verschil! Dit had ik jaren geleden al moeten doen. Het had me veel ongemak bespaard en het echte fietsplezier eerder teruggebracht. Het is even wennen, want er zijn flink wat aanpassingen gedaan aan mijn houding, maar het is het waard: ik heb geen zadelpijn meer. Absolute aanrader voor iedereen met discomfort op de fiets. Aron, bedankt!
Rachelle HendriksRachelle Hendriks
17:48 27 May 24
Eindelijk geen kniepijn meer!Jarenlang problemen met de knie gehad op de fiets. Veel fysiobezoeken en andere specialisten bezocht zonder resultaat. Uiteindelijk toch de stap gezet om een bikefit uit te laten voeren. Dit bleek het geld meer dan waard. Naast dat Aron heel vriendelijke en relaxt is, waardoor je je gelijk op je gemak voelt, is hij ook echt een vakman. Er is zo veel verbeterd aan de fiets, hierdoor fiets ik nu fluitend rond😁 Dikke aanrader voor iedereen die twijfelt.
laura lameylaura lamey
09:41 25 May 24
Omdat ik voor het eerst een triathlon wilde gaan doen had ik een tweedehands racefiets gekocht. Het leek wel mijn maat, maar fietste niet echt lekker, had last van verschillende klachten.Alle metingen worden zorgvuldig uitgevoerd en uitgelegd waarom dit nodig is.Het maakt geen verschil of ik professioneel fietser ben of een huismus die lekker wilt fietsen.Ik kreeg heel goed advies van Aron, zonder koopverplichting en was ik vrij in de keuzes die ik hierin maakte. Zo voelde dat ook. Niet opdringerig dus.Ik heb diverse aanpassingen aan mijn fiets laten uitvoeren zoals ander stuur, stuurpen en hoogtes zadel en stuur. En andere schoenen zodat de plaatjes anders stonden.Wat een verschil! Ik ben er erg blij mee en kan veel langer fietsen zonder klachten.Ik kan hem aanraden, en heb dit ook al gedaan.
Als je op zoek bent naar een echt gepersonaliseerde ervaring voor je fiets, dan is een bezoek aan Biomechanieker bikefitting echt de moeite waard. Ik was enorm onder de indruk van hoe grondig Aron te werk gaat. Hij nam de tijd om mijn lichaam en mijn specifieke behoeften te begrijpen, en dit zo goed mogelijk op mijn fiets toe te passen. Tevens leuke verhalen uit zijn wielertijd gehoord.Na enkele ritten (zo’n 500km) is mijn conclusie dat herniated uitvoeren van een bikefitting de juiste keuze is geweest!Nu eerst weer extra kilo’s afvallen en werken aan m’n core stability waar Aron diverse oefeningen voor heeft meegegeven.
Laurens VosLaurens Vos
11:42 25 Apr 24
Afgelopen week een afspraak gemaakt bij Aaron omdat ik altijd met pijn in mijn nek thuis kwam na een ritje.Lange ritten waren bijna niet doenlijk vanwege het ongemak.Dacht dat de klachten te maken hadden met mijn gevorderde leeftijd (wat gedeeltelijk klopte). Maar Aaron zag al snel dat er meer dingen aan de hand waren dan de leeftijd. Hij begon stuk voor stuk dingen aan mijn fiets af te veranderen. Nadat hij klaar was durfde hij mij te verzekeren dat ikzker veel fijner op de fiets zou zitten.De andere dag erop uit voor een ritje. En ............hij had helemaal gelijk.Kan het iedereen aanraden de bike fitting van Aaron !
emby onderwijscoachingemby onderwijscoaching
17:12 03 Apr 24
Na een jaar fietsen met verschillende pijnklachten heb ik een afspraak met de Biomechanieker gemaakt voor een complete bikefit. Deskundig, nauwgezet en met volle aandacht en tijd is Aron aan de slag gegaan met het aanpassen van mijn fiets op mijn maten en lichaam. Er bleek genoeg aan te passen! Aron heeft de maatvoering van mijn stuur, de hoogte en maat van mijn zadel en de lengte van mijn cranks geoptimaliseerd. Met een fiets op maat verliet ik na 2,5 uur de Biomechanieker. 2 dagen later was het tijd voor de grote test: een 2- daagse graveltour....Wat heb ik comfortabel gereden, bevrijd van mijn eerdere pijnklachten! Ik ben er heel blij mee! Een bikefit bij de Biomechanieker is echt een aanrader voor iedere fietser. Je zult er veel plezier van hebben!
Jeroen van den TweelJeroen van den Tweel
20:20 27 Mar 24
Vandaag een bikefit gedaan bij Aron voor mijn triathlonfiets. Ik was vooral op zoek naar meer comfort op de fiets, gezien het feit dat ik langere afstanden ga rijden. Zelf de afgelopen tijd al het één en ander geprobeerd, maar er zijn zoveel variabelen dat de kans dat je meer kwaad dan goed doet, best groot is. Bij binnenkomst eerst een bakje goeie (Sparta)koffie en de intake. Vervolgens een korte fysieke check waarbij al snel duidelijk werd wat mijn “beperkingen” zijn (waar in de fit ook weer rekening mee gehouden kan worden). Na het bijstellen van de schoenplaatjes gaat Aron vervolgens in stappen de hele fiets na: zadel stuur en aerobars (hoogte/hellingshoek/naar voor of achter etc). Iedere stap legt hij goed uit en na iedere aanpassing even proberen wat het resultaat is. Ik had het niet verwacht, maar aan het eind zit ik al meteen een stuk comfortabeler op mijn fiets (of het qua snelheid ook wat doet merken we later wel); comfort staat nu voorop. Uiteindelijk krijg ik ook nog een rapport mee met alle maten, aanpassingen en nog een aantal tips. Dit had ik zelf allemaal van z’n levensdagen niet voor elkaar gekregen. Bedankt Aron voor een super bikefit!
EnricoEnrico
12:39 24 Mar 24
Ik had een mooie nieuwe Koga gekocht, maar ik fietste er niet echt lekker op. Mijn handen en voeten werden domp tijdens het fietsen, en alles zat oncomfortabel. Dus op zoek naar een bike fitting! Arons zaak is bijzonder omdat hij niet alleen race fietsen afstelt maar ook gewone stads / recreatiefietsen. We waren iets van 1,5 uur bezig waarbij er van alles is ingemeten, afgesteld en uitgeprobeerd. Uiteindelijk zijn niet alleen stuur en zadel nieuw afgesteld, maar heeft Aron me ook een nieuwe zadel aanbevolen en het stuur kleiner gemaakt. Bij alle veranderingen volgt er uitleg en je krijgt een rapport mee met de ingestelde afmetingen, zodat het later gereproduceerd kan worden. Ik zit nu veel beter en comfortabeler op mijn fiets, het ongemakkelijke gevoel is verdwenen. Dit allemaal in je eentje af te stellen is erg lastig zo niet onmogelijk. Ook al is het niet goedkoop, kan ik het toch iedereen aanraden om te doen als je meer fietst dan alleen naar de supermarkt. En zeker, als je ook nog een hele dure fiets hebt. Ik ben dus helemaal blij!
Daniel WortelDaniel Wortel
21:31 19 Mar 24
Twee maanden geleden bezocht ik Aron voor een bikefit, een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Naast het opmeten van lichaamsmaten, onderzocht Aron ook mijn mobiliteit en houding en gaf advies over hoe ik dit kon verbeteren. We namen ruim de tijd om alles af te stellen, waarbij Aron uitlegde waarom dit belangrijk was. Ik ontdekte dat sommige aanpassingen anders moesten worden bijgesteld dan ik had verwacht. Na elke wijziging testte ik de houding op de fiets en probeerde ik een ander zadel en kortere stuurpen. De nieuwe houding voelt veel beter en ik verwacht er nog lang plezier van te hebben! De eerste kilometers zijn alweer gemaakt! 🚴‍♀️👍
Dave SonneveldDave Sonneveld
10:00 16 Mar 24
Inmiddels 2 maanden geleden bij Aron geweest voor de bikefit: een topervaring die ik iedereen kan aanraden! Naast het opmeten van de nodige lichaamsmaten werd er ook gekeken naar de mobiliteit van heupen en kuiten, waarover ik zelfs advies kreeg hoe ik dat kan verbeteren. Vervolgens werd ruim de tijd genomen om alles af te stellen, waarbij Aron ook uitlegt wat hij doet en waarom het belangrijk is. Zelf had ik ook wel eens geprobeerd iets te veranderen, maar bij veel afstellingen bleek dat ze juist de andere kant op moesten worden bijgesteld dan ik had verwacht. Na iedere wijziging steeds even fietsen op de trainer om het verschil te voelen en te kijken of de houding er beter uitziet. Voor mij bleek het ook beter om voor een ander zadel en stuur te kijken, welke Aron op voorraad had om uit te proberen en over te nemen. Hierdoor heb ik verschillende zadels getest en heeft Aron zowel het zadel als stuur direct gemonteerd en af kunnen stellen tijdens de bikefit. Inmiddels wat ritjes gemaakt met de nieuwe houding en het voelt veel beter dan hiervoor met minder pijnjtes: hier ga ik nog lang plezier van hebben!
Frank FleurbaaijFrank Fleurbaaij
16:46 14 Mar 24
Aron is een bevlogen professional die zowel sportmedisch als fietstechnisch vakkundig is, voor zover ik dat kan beoordelen. De bikefit was een hele fijne ervaring, waar ik een hele hoop van heb opgestoken. De resultaten zijn ook uitstekend: een veel betere afstelling van alle onderdelen, maar ook een uitgebreide rapportage die meteen ook een uitstekende referentie is voor een vervolg met dezelfde fiets of bij aanschaf van iets nieuws.Mijn verwachtingen waren vooraf behoorlijk hoog omdat ik hier kwam naar aanleiding van een tip van een bevriende fietser, maar nu ik het zelf ervaren heb zijn ze toch nog overtroffen. Het gebeurt niet vaak dat een professional tegelijkertijd vakkundig, vriendelijk, gepassioneerd en een uitstekend communicator is, maar Aron is er zoeen en ik heb geluk deze ervaring in m'n kontzak te kunnen steken.
Bram ArdeschBram Ardesch
20:39 28 Feb 24
Aron neemt je in het bikefit proces helemaal mee in wat hij aan het doen is, wat de impact is van de aanpassingen en hoe je lichaam hier op reageert. Ook neemt hij ruim de tijd om verschillende standen, afmetingen en zelfs zadels uit te proberen zodat je de perfecte afstelling krijgtHelaas kwamen we er tijdens de bikfit achter dat er in het frame wat ik zat een scheur zat. Aron was super behulpzaam in het meedenken tot een oplossing. Toen ik een week later erachter kwam dat mijn fiets niet meer te redden was en Aron dit liet weten heeft hij mij super geholpen met een nieuw aankoop advies.Als je iemand zoekt die kijkt naar jou als persoon op de fiets, met je mee denkt en de beste oplossingen voor je zoekt dan ben je bij Aron aan het juiste adres. Zou hem zonder een seconde na te denken aanraden aan iedereen die een bikefitting nodig heeft.
Nelleke BaldéNelleke Baldé
11:44 17 Feb 24
Vakkundige bikefit en schoenfit gehad voor mijn lange afstand triathlon sport. Op mijn nieuwe tijdritfiets haalde ik niet mijn voorgaande wattages en nú gelukkig weer wel! Op naar het wedstrijd seizoen💪🏻heel tevreden!
Niek MinderhoudNiek Minderhoud
10:01 01 Feb 24
Ik dacht altijd dat ik 'wel goed' op m'n fiets zat. Totdat ik bij Aron een bikefitting deed en duidelijk werd dat er heel veel verbetermogelijkheden waren. Aron heeft m'n fiets tot op de millimeter nauwkeurig afgesteld met als resultaat dat ik veel beter op mijn fiets zit. Minder pijntjes bij een lange rit en meer wattages. Perfect!
Bas NeveBas Neve
11:26 19 Jan 24
De perfecte fit, met een resultaat dat de verwachting overtrof.Ik zit meer recht op. Door de aanpassingen bewegen alleen de benen, wat lekkerder fietst en ongemakken voorkomt. Aron is een vakman die heel precies voor het beste resultaat gaat.Mijn advies: Je kunt niet vroeg genoeg (lees voordat je een fiets koopt) naar Aron gaan om vanaf dag 1 lekker te fietsen !
Floris MessackFloris Messack
16:32 17 Jan 24
Na voor het eerst een ruime 2000km gefietst te hebben in 2023, en het nog meer door te willen zetten in 2024 kon ik het mij eindelijk veroorloven een bikefitting te doen bij Aron! Na aandachtig mijn lichaam te meten en de fietspositie, heeft hij alles sterk kunnen verbeteren.Ik kwam binnen met lichte pijn aan mijn knie, wat bleek te komen door onder andere mijn schouderafstand tot het stuur, zadelhoogte en slecht ondersteunde platvoet. Gelukkig zijn we hier bij in het begin van mijn fietsen, want dit kan veel toekomistige problemen voorkomen!Zodra ik van mijn (beginners-)schoenen af ga, ben ik weer van plan hier langs te gaan voor goed advies!
Luc ThomassenLuc Thomassen
17:36 15 Jan 24
Top ervaring!Ik ben al best lang een fervent fietser en ik heb in het verleden al twee bikefittings gehad bij een andere zaak. Ik dacht daarom dat ik goed op de fiets zat tot ik een knieblessure ontwikkelde, die mij ruim 2 jaar enorm beperkte op de fiets en ernaast.Na lang twijfelen heb ik daarom toch opnieuw een bikefitting ingepland, maar dit keer bij Aron omdat zijn werkwijze mij erg aansprak. Echt goed kijken naar de persoon op de fiets en niet alleen hoeken meten op een schermpje.De wijzigingen op de fiets waren op het eerste gezicht klein maar erg effectief. De zadelpositie wat anders, een iets kortere stuurpen en een breder stuur.Wat ik ook fijn vond is dat de schoenplaatjes met veel aandacht zijn afgesteld. Voor het gevoel zitten die nu ook precies op de juiste plek.Tot nu toe ben ik heel tevreden met het resultaat. Ik heb in de winter nog weinig lange ritten gemaakt, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar ik merk nu al dat ik veel comfortabeler zit en dat ik gemakkelijker kracht kan leveren.Voor mij is het belangrijkste echter dat ik nog geen moment last heb gehad van mijn oude knieblessure, wat werkelijk een verademing is.Als je twijfelt, niet doen. Dit Is het geld zoveel meer waard dan een setje wielen of nieuwe groepset.
Bart DoolaardBart Doolaard
11:12 28 Dec 23
Laatst een bikefit gedaan bij Aron. Erg tevreden hierover; hij gaat te werk met veel kennis en professionaliteit.Nu een aantal weken later merk ik dat ik veel fijner op de fiets zit. Door het uitgebreide aankoopadvies voor een nieuwe fiets kan ik heel gericht zoeken naar een ideale fiets. Het is ook heel fijn dat Aron bereikbaar blijft voor toekomstige vragen. Zeker een aanrader dus!
martin Kawasakimartin Kawasaki
18:23 14 Dec 23
Met een nieuwe fiets naar Aron gegaan oor een totale bikefit. Je fiets compleet laten afstellen is echt top. Je denkt dat alles goed is maar toch een aantal kleine aanpassingen wat een totaal ander houding geeft. De houding is veel beter nu en tevens op advies voor andere schoenen gegaan.Ik kan dit alleen naar aanraden en de kosten wegen niet af tegen de winst die je terug krijgt met fietsen.
Pim HooghiemstraPim Hooghiemstra
12:01 12 Dec 23
Aron gaat zeer kundig te werk en begint bij de schoenen, schoenplaatjes, het zadel om uiteindelijk bij het stuur uit te komen. Ik heb erg genoten van de bikefitting en mijn 2e fiets werd ook meteen op dezelfde manier afgesteld. Je bent er wel even zoet mee, maar het is gezellig en zeer interessant. Een aanrader!
Tobias PhilippTobias Philipp
08:00 10 Dec 23
Een aantal weken geleden bezocht ik Aron met mijn eerste tijdritfiets, die ik van plan ben te gebruiken voor een halve triathlon aankomende zomer.Aron bezit een enorme hoeveelheid kennis over diverse fietssoorten, wat duidelijk blijkt uit zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau als fietser. Zonder zijn hulp had ik mijn fiets nooit perfect kunnen afstellen.Hoewel de volledige wielersport geen goedkope hobby is, vind ik het zeer de moeite waard om in professioneel advies te investeren na de aanschaf van een kostbare fiets. Het is zonde om zo'n waardevolle fiets te hebben en er niet optimaal op te kunnen rijden.Naast het afstellen van de fiets heb ik ook een aantal waardevolle tips gekregen, vooral omdat ik nog redelijk nieuw ben in deze sport.Ik kan met volle overtuiging aanraden om in Aron's expertise te investeren en ik zou Aron zeker aanbevelen!
Marloes EnsingMarloes Ensing
10:59 05 Dec 23
Een fietsmeting bij Aron is echt een aanrader!Aron geeft je volle aandacht en laat je verschillende houdingen proberen om te zien wat dit met je houding en beweging op de fiets doet. Je ziet en voelt echt het verschil! Zeer professioneel advies en zeer service gericht.We kopen allemaal een fiets om dat we de fiets mooi vinden, van een merk houden en kijken voor de maat naar lichaamslengte en binnenbeenlengte.De vraag is; Zit je dan ook goed op je fiets? Heb je last van je schouders of je rug na het fietsen? Heb je vaak zadelpijn of last van je knieën? Dan is het antwoord op de eerste vraag nee. In mijn geval zat er een verschil in beenlengte en rij ik eigenlijk met een te lange cranck. Tevens een te smal zadel. Wat een verschil na de aanpassingen incl zadelhoogte en plaatjes van mijn schoenen! Ik zit nu veel beter op mijn fiets, zonder continu te compenseren. Ik had al een fiets uit 2019 en met wat kleine aanpassingen rij ik stukken beter.Mijn man heeft voor de aanschaf van een nieuwe fiets een aankoop meting gedaan en heeft daarbij dus ook bewust gelet op de afmetingen van verschillende fietsen. Als je dan toch geld uitgeeft, moet je dit zeker niet nalaten!
Dave van LeeuwenDave van Leeuwen
08:21 17 Nov 23
Na de aankoop van mijn Gravelbike heb ik gelijk gezocht naar een bikefitter om mijn fiets af te stellen. Na wat rondneuzen op het web heb ik gekozen voor de Biomechanieker. Dat blijkt geen verkeerde keus! Aron heeft me erg goed geholpen met het juist afstellen van de fiets. Schoenplaatjes afgesteld, ander zadel, zadel omhoog en naar voren. Tevens het stuur wat gekanteld en ga zo maar door. Alles is nagelopen en afgesteld op mijn lichaam! Bedankt Aron voor het juist afstellen van mijn fiets en de geboden service! Als je een goede bikefitter zoekt, dan zou ik Aron van de Biomechanieker zeker bellen!
Paul SmitsPaul Smits
19:52 11 Nov 23
Sinds de aankoop van mijn racefiets augustus 2019 altijd met veel klachten mijn ritjes afgewerkt. Met name op de langere ritten veel last van de schouder Uiteindelijk juli 2023 een bikefitting gedaan bij de Biomechanieker.Na 2 uur intensief passen meten heeft Aron mijn fiets opnieuw ingesteld. De schoenplaatjes konden helaas niet perfect worden afgesteld vanwege een te grote schoenmaat. De maanden opvolgend met aanzienlijk minder klachten de nodige km afgewerkt. Pijn in de schouder is beduidend minder maar nog niet geheel verdwenen. Tevens behoorlijk wat klachten door het gebruik van een nieuw zadel. Begin november opnieuw een afspraak gemaakt met Aron. Ander zadel en de schoenplaatjes onder mijn nieuwe schoenen geplaatst. Opnieuw alles afgesteld en dit alles zonder extra kosten in rekening te brengen. Wat een service, in één woord fantastisch!! Afscheid genomen met de wetenschap dat ik weer aan kan kloppen op het moment dat het toch nog niet naar wens is. Aron nogmaals dank voor de verleende service.
Quinten MollemaQuinten Mollema
19:38 08 Nov 23
Een maand geleden bij Aron (De Biomechanieker) langs geweest voor een Bikefit. Ik merkte dat ik niet optimaal op mijn fiets zat maar wist zelf niet hoe ik dit kon aanpakken.Aron is erg zorgvuldig te werk gegaan en je merkt in alles dat hij er veel verstand over en ervaring mee heeft. Hij neemt geduldig de tijd en is kritisch op zijn eigen werk en het nauwkeurig afstellen van de fiets. Daarnaast adviseerde Aron mij ook een nieuw zadel en een nieuw stuur wat een aanzienlijk verschil is. De voornaamste reden waarom ik voor De Biomechanieker koos was omdat Aron maar 1 pakket aanbied, zodat je altijd zeker weet dat je het ‘beste van het beste’ krijgt. Tot slot denkt Aron ook vooraf en achteraf mee met eventuele andere problemen (in mijn geval mijn schoenen) en adviseert en helpt hij je hier graag bij.Mocht je een goede Bikefit willen met iemand met verstand van het vak raad ik Aron (De Biomechanieker) aan!
Tim BothTim Both
10:55 07 Nov 23
Ik ben superfijn geholpen voor allebei mijn fietsen. Ik had altijd last van mijn knieholte en soms ook mijn heup en sinds ik geweest ben, nu ruim een half jaar geleden, heb ik helemaal geen last meer. ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de aanpassingen die zijn gemaakt, echt top, ik zou het iedereen aanraden!Groetjes Tim
Peter van ZuydamPeter van Zuydam
09:12 29 Sep 23
Nu ruim 2 weken geleden bij Aron langs geweest voor een bike fit. Had last van zadelpijn en tintelende handen. Fiets bleek toch behoorlijk wat aanpassingen nodig te hebben om mij een beetje normaal er op te laten zitten. Inmiddels 2 weken fietservaring, je moet even wennen aan de nieuwe afstelling, en het bevalt prima. Ik fiets veel makkelijker langere afstanden dan voorheen. Ik kan het iedereen aanraden die niet lekker op zijn fiets zit.
Yda SmetsYda Smets
09:56 15 Aug 23
Ik heb al een tijdje last van mijn rechterschouder en nek als ook mijn linkerknie begint op te spelen tijdens langere ritten. Het fietsen begint steeds meer een martelgang te worden dus hoogste tijd voor een bikefitting. Op aanraden van een fietsmaatje ga ik met mijn racefiets naar Aron Kremer, de Biomechanieker. Hij ziet al meteen waar het probleem ligt: een te breed stuur met een te grote reach. Hij neemt mijn maten op, zet mijn schoenplaatjes verder naar achter, bekijkt mijn houding op de fiets, in rust en als ik trap. Ik heb een nieuw stuur nodig en mijn zadel moet een stuk omhoog. Ruim een maand later kom ik terug met mijn aangepaste racefiets (het nieuwe stuur is een enorme verbetering!) om te finetunen en voor een bikefitting met mijn gravelbike. De gravelbike krijgt ter plekke een smaller stuur, Aron past de stand van het zadel iets aan en zet mijn schoenplaatjes naar achteren. Wat een enorm fietscomfort leveren deze bikefittings op, en wat een verademing om weer pijnvrij te kunnen rondfietsen. Erg blij dat ik deze stap heb gezet, Aron heeft mij enorm goed geholpen!
Pelly PetPelly Pet
17:23 14 Aug 23
Na 2 jaar op mijn zelf afgestelde gravelbike gefietst te hebben,toch maar besloten om een bikefit uit te laten voeren bij Aron.Dacht dat het stuur,zadelhoogte,setback en schoenplaatjes wel aardig afgesteld stonden…niet dus!!Ook kreeg ik te horen dat mijn cranklengte te lang was voor mijn beenlengte...advies was van huidige 172,5mm naar 165mm over te stappen.Gravelbike afgesteld en crank vervangen voor de kortere 165mm.Wat een verschil😃👍🏻trappers gaan makkelijker rond,hogere cadans kost ook geen moeite meer en totaal gezien fietst het veel relaxter .Dus kort samengevat :hele goede ervaring,Aron onderbouwd elke verandering die hij aan brengt aan je fiets…achteraf…had ik het maar eerder gedaan!!!
Theo RoelingTheo Roeling
09:02 08 Jun 23
Waanzinnig , had ik veel eerder moeten doen . Altijd pijntjes als ik op mijn racefiets zat , (nek, rug , handen ) zeker na 1,5 uur . Ik heb bij Biomechanieker aangeklopt en mijn problemen voorgelegd (20-05-23). Andere fiets had ik al , maar vooral de andere tips, schoenen en afstellingen hebben mij enorm geholpen . Ik fiets nu veel fijner en nagenoeg geen klachten . Super fijne en leuke gozer is Aron . Is echt een specialist op zijn gebied . Echt een aanrader. Geschreven (08-06-23) 👍
Patrick van HemertPatrick van Hemert
11:56 10 Dec 22
Al jaren fietsen ik met dezelfde afstellingen op mijn racefiets. Door deze zithouding heb ik het afgelopen jaar toch een aantal krachten ontwikkeld. Bij het zoeken op internet kwam ik bij Aron terecht. Het fijne bij Aron was dat hij tegen een kleine meerprijs twee fietsen afstelde. Zodoende een afspraak gemaakt voor mijn racefiets en mountainbike. Tijdens de afspraak nam Aron ook alle tijd om je lichaam op te meten en de twee fietsen echt goed af te stellen, ook al duurder het langer dan vooraf afgesproken. Daarnaast gaf hij gelijk advies over zaken waar ik op moest letten als ik ooit een andere fiets ging kopen. Na een aantal ritten de afgelopen weken kan ik melden dat de klachten weg zijn en ik dus een zeer tevreden klant ben! Qua zithouding ging er voor mij echt een wereld open, ik adviseer iedereen met een nieuwe fiets eerst bij Aron langs te gaan. Aron bedankt!
Ralph TorcqueRalph Torcque
12:14 03 Nov 22
Ik heb door Aron een complete bikefit laten doen. Als fanatiek mountainbiker liep ik regelmatig tegen knieklachten aan en had ik het gevoel ondanks flinke krachtsinspanningen niet heel veel sneller te worden.Aron heeft mijn mountainbike tijdens de zeer prettige bikefit perfect op mijn lichaam afgesteld. Alle contactpunten die ik met mijn fiets had zijn aangepast (ander zadel wat verder naar achteren kon, schoenplaatjes aanzienlijk verplaatst en andere handvaten). Door al deze aanpassingen is mijn fietshouding maar zijn vooral ook de krachten flink verbeterd waardoor het fietsen een stuk "soepeler" gaat. Mijn knieklachten zijn achterwege gebleven en de tijden en voornamelijk afstanden verbeterd.Wat mij betreft een echte aanrader!
Cees SchipperCees Schipper
19:55 26 Sep 22
Met mijn oude racefiets een aankoopadvies meting uit laten voeren. Hieruit bleek dat ik sowieso al jaren op een te groot frame fietste. Na wat aanpassingen fiets ik hier ook veel beter mee. Na aanschaf nieuwe racefiets en een zomer zonder verdere fijn afstelling te hebben rond gefietst alsnog een complete fietsmeting laten doen door Aron. Doel was toch wat pijntjes en ongemakken weg te krijgen. Stiekem zijn er best wat aanpassingen gedaan hier en daar. Na een aantal ritten te hebben gereden ervaar ik veel meer ontspanning in mijn onderrug tijdens én na het fietsen en het heb ik het gevoel dat ik veel makkelijker tempo kan houden zonder overdreven inspanning. Had ik eigenlijk jaren eerder moeten doen. Bedankt Aron!
Jessica v HJessica v H
14:55 07 Sep 22
Hier een review van een supertevreden klant! Dit voorjaar heb ik een nieuwe racefiets gekocht, maar er weinig op gefietst doordat ik niet lekker op mijn fiets zat. Overal pijntjes en ik vond het erg vermoeiend om te fietsen. Aron zag direct wat er (allemaal!!!) mis was met mijn fiets... een verkeerd zadel, stuur én cranks! Nadat alles er nieuw opgezet is en alles helemaal naar mijn lijf afgesteld is voelt het alsof ik op een andere fiets zit! Het fietst 100 x fijner en ik ben veel minder vermoeid!Ik kan dit iedereen aanraden die niet lekker op zijn fiets zit!Aron is supervriendelijk, neemt de tijd voor je en heeft er veel verstand van en kijk op!!
Sandra LevelSandra Level
20:00 01 Sep 22
Superfijne Bikefit-professional Ik was op zoek naar een betaalbare bikefitter, omdat ik wist dat mijn fiets nog niet goed stond afgesteld. Klachten als zadelpijn, nekpijn, niet lang kunnen volhouden van een rit, waarschijnlijk doordat ik niet goed op mn fiets zit. Man-man-man, wat heeft mijn fiets het moeten verduren. Bleek dat er zoveel veranderd moest worden, het leek wel of ik een nieuwe fiets terugkreeg. Aron neemt de tijd om alle maten op te meten, tot op de millimeter en blijft op een ontspannen manier met je in gesprek. Alle materialen heeft hij in huis, tegen betaalbare prijs. Wat ik ook erg fijn vond is de nazorg die hij biedt. Fijn als ik goed fiets, maar bel mij aub als je nog niet goed fiets, dan kunnen we samen kijken wat we er nog aan kunnen doen. Echt een fijne ervaring en een aanrader voor iedereen die (nog) niet goed zit op zn fiets.
Jan WitterJan Witter
14:12 20 Jul 22
Ik heb zowel mijn buiten fiets als mijn tacx fiets af laten stellen door Aron, de man weet echt waar hij het over heeft, heeft zelf genoeg kilometers op de fiets gezeten, om andere te adviseren, bij een eventuele volgende fiets ga ik gewoon weer naar hem toe, het geld wat een bikefit kost is het meer dan waard. Zonder pijn op je fiets zitten, is mij alles waard, dank je wel namens mij en de vrouw die het geweldig vind om samen te fietsen...
Daniel van der HeidenDaniel van der Heiden
10:06 20 Jul 22
Aron heeft mij fantastisch geholpenbij het afstellen van mijn nieuwe fiets! De afstelling in eerste instantie overgenomen van mij oude fiets, maar had al snel het gevoel dat het veel beter kan. Via via de tip gekregen om een bikefit uit te laten voeren door Aron. Aron neemt echt de tijd en kijkt naar alles om de afstelling en houding op de fiets te optimaliseren. Tijdens de eerste rit na de bikefit viel mij op dat ik met gemak constant 20 tot 30 watt meer vermogen kan leveren t.o.v. gelijke fiets ritten. Daarnaast ook een betere houding dus na lange ritten geen last van mijn nek of rug.
js_loader

OVER MIJ

Ik ben Aron Kremer en heet je van harte welkom bij de Biomechanieker in Heenvliet en Rotterdam. In 2014 richtte ik de Biomechanieker op. Dit was nadat ik zelf de voordelen die een goede fietsmeting of bikefitting kan hebben aan de lijve had ondervonden. Dit gevoel van ‘perfect op de fiets zitten’ gun ik iedereen.

11 jaar lang ben ik actief wielrenner geweest. Gestart bij de junioren op 17-jarige leeftijd en via de beloften en elite-zonder-contract bij een continentaal team in België terecht gekomen. Deze jaren op semi-professioneel niveau hebben mij een goede inkijk gegeven in het profpeloton. In deze jaren op de fiets heb ik veel ervaring opgedaan die zeer goed van pas komt bij de fietsmetingen en bikefits. 

Ik ben helaas ook ervaringsdeskundige geweest in veel klachten die een verkeerde fietspositie met zich mee kan brengen. In de jaren voordat ik mijn ideale fietspositie aangemeten kreeg kampte ik met terugkerende rug- en knieklachten die het fietsplezier enorm verminderde. Ik heb zelf vanaf het moment dat ik op de fiets ben gestapt en klachten kreeg hier alles aan geprobeerd te doen, iets wat je wellicht zal herkennen: zelf eindeloos andere afstellingen proberen, onderweg even stoppen om het zadel te verplaatsen of m’n schoenplaatjes een klein beetje te veranderen, toch maar een ander zadel bestellen, het stuur kantelen, bij fietsenwinkels en aan fietsvrienden en ploegleiders advies vragen, online alle ‘vuistregels’ opzoeken en uitproberen. Soms was er een verbetering, vaker niet. Het was werkelijk een verademing toen ik eenmaal goed op de fiets zat en wist hoe ik dit op elke nieuwe fiets kon bereiken!

Het vinden van de perfecte positie op de fiets heeft mij in de laatste jaren van m’n wielercarrière veel gebracht. Ontspanning, comfort, het verdwijnen van fiets-gerelateerde klachten, maar bovendien weten en voelen dat elke trap raak is. Weten dat je het maximale eruit hebt gehaald gaf mij in deze jaren veel voldoening. Ik deel graag mijn kennis tijdens een bikefit om jou ook dit gevoel te geven op uw fiets.

Tijdens de bikefit doe ik mijn best je goed te leren kennen om je adviezen op maat te geven. Ik ga voor 100% tevredenheid onder mijn klanten. Daar heb ik veel voor over en werk ik hard voor. In de periode na de bikefit blijf ik graag in contact om de vorderingen en eerste ervaringen te vernemen. Hopelijk mag ik je snel leren kennen en helpen aan die perfecte fietspositie!

Kijk op houding, comfort, krachtoverbrenging en materiaal.

Als triatleet ben ik constant op zoek naar marginale verbeteringen. Meestal zoek je dat in materiaal. Echter, de grootste vijand voor verbetering ben je vaak zelf. Zo kwam ik na de Ironman Portugal uit bij Aron van De Biomechanieker. Ondanks een goede tijd had ik toch last van rugpijn op mijn Felt TT fiets. Ik ging op zoek naar een holistische kijk op houding, comfort, krachtoverbrenging en materiaal (fiets). Hij heeft mij fantastisch geholpen. Ik heb gelijk twee fietsen laten afstellen en zie nu al verbetering. Ik kan hem zonder reservering aanraden. Ook als je in de markt bent voor een nieuwe fiets moet je echt eerst bij hem langs!

MISSIE

Het is geweldig om echt een verschil te kunnen maken voor mensen. Dagelijks zie ik mensen met de meest uiteenlopende redenen om een bikefit te komen doen. Van ernstige lichamelijke klachten tot nóg harder willen fietsen. Elke bikefit is voor mij weer een nieuwe ‘koers’ naar de optimale houding voor deze persoon. Geen mens is volledig hetzelfde gebouwd en vraagt dus een specifieke benadering tijdens de bikefitting. Tijdens dit proces is het voor mij belangrijk om elke stap goed uit te leggen zodat de klant goed begrijpt waarom de stap gezet wordt. Daarbij doe ik mijn uiterste best klanten iets te leren waar ze de rest van hun fietsende leven iets aan hebben . 

Het zetten van deze stappen is voor mij niet te vangen in een bikefitting-systeem met bewegingssensoren of laserstralen waar de meeste bikefitters mee werken. Bij de Biomechanieker gebeurd de afstelling volledig op basis van mijn opgedane kennis en ervaring, met jouw lichaamsbouw als startpunt. Van elke klant leer ik weer iets nieuws en maakt mij een betere bikefitter. 

Je zult tijdens de bikefit goed kunnen merken wat het effect is van bepaalde aanpassingen aan de fiets en wat dit voor je kan gaan betekenen. Hopelijk mag ik jou dit snel laten ervaren!

Ik kan dit iedereen aanraden die niet lekker op zijn fiets zit!

Hier een review van een supertevreden klant! Dit voorjaar heb ik een nieuwe racefiets gekocht, maar er weinig op gefietst doordat ik niet lekker op mijn fiets zat. Overal pijntjes en ik vond het erg vermoeiend om te fietsen. Aron zag direct wat er (allemaal!!!) mis was met mijn fiets… een verkeerd zadel, stuur én cranks! Nadat alles er nieuw opgezet is en alles helemaal naar mijn lijf afgesteld is voelt het alsof ik op een andere fiets zit! Het fietst 100 x fijner en ik ben veel minder vermoeid!
Ik kan dit iedereen aanraden die niet lekker op zijn fiets zit!
Aron is supervriendelijk, neemt de tijd voor je en heeft er veel verstand van en kijk op!!

WERKWIJZE

Het uitgangspunt van mijn werkwijze is “biomechanica”: Een bewegingsleer waarbij bewegingen van gewrichten, spieren en ledematen bestudeert wordt. 

Om goed te kunnen bewegen, of je nou loopt, schaatst of tennist, moeten de bewegingen tussen gewrichten, spieren, pezen, banden en zenuwen  goed op elkaar afgestemd worden.  Dit is dus ook het geval op de fiets. Een blessure aan de knie hoeft niet perse bij de knie vandaan te komen, dit kan ook door een ander onderdeel uit de bewegingsketen komen. Wanneer een bepaalde afstelling van de fiets niet correct is heeft dit negatieve invloed op de rest van de houding en beweging. Meer info

Had ik eigenlijk jaren eerder moeten doen.

Met mijn oude racefiets een aankoopadvies meting uit laten voeren. Hieruit bleek dat ik sowieso al jaren op een te groot frame fietste. Na wat aanpassingen fiets ik hier ook veel beter mee. Na aanschaf nieuwe racefiets en een zomer zonder verdere fijn afstelling te hebben rond gefietst alsnog een complete fietsmeting laten doen door Aron. Doel was toch wat pijntjes en ongemakken weg te krijgen. Stiekem zijn er best wat aanpassingen gedaan hier en daar. Na een aantal ritten te hebben gereden ervaar ik veel meer ontspanning in mijn onderrug tijdens én na het fietsen en het heb ik het gevoel dat ik veel makkelijker tempo kan houden zonder overdreven inspanning. Had ik eigenlijk jaren eerder moeten doen. Bedankt Aron!

Locaties

Er wordt gewerkt op twee locaties. Aan huis in Heenvliet en in Sport Medisch Centrum Sparta Rotterdam.

Om mijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werk ik sinds 2021 op de woensdagen tot 13:00 in het SMC Sparta Rotterdam. De andere dagen ben ik beschikbaar in Heenvliet.

Adresgegevens:

Hoofdvestiging:

Blicksteijn 2

3218 AA Heenvliet

Op de woensdagen tot 13:00:

Spartapark-Noord 1

3027 VW Rotterdam

Optimaliseer je fietspositie

Pijnvrij, comfortabel en optimaal fietsen in de perfecte fietspositie. Na een bikefit bij de Biomechanieker hoef jij je niet meer aan je fiets aan te passen, maar is jouw fiets volledig aan jou aangepast.

Complete Bikefit

€ 285,-

Duur: 2:30 uur


Verzeker jezelf van  de best mogelijke fietspositie met deze complete bikefitting! 

Second Opinion Bikefit

€ 129,-

Duur: 1:15 uur


Elders een bikefit gedaan maar nog steeds klachten?

Controle Bikefit

€ 100,-

Duur: 1 - 1:15 uur


Periodiek finetunen van de fietspositie. Alleen voor terugkerende klanten.

Aankoop Advies

€ 129,- 

Duur: 1 - 1:15 uur


Voorkom een miskoop! Koop direct een fiets die perfect bij jouw lichaamsbouw en doelen past.

Ik fiets veel rustiger en efficiënter.

Een volledige bikefit gedaan. Aron was enorm kundig en heeft mij ontzettend geholpen. Ik fiets veel rustiger en efficiënter. Echt aanrader! En als je de el Teide op kan rijden met je boardshort dan zit je echt goed 🙂