Wie zijn wij

Ontmoeting Aron Kremer en Amadeo Ortiz Murcia in Spanje

Aron Kremer en Amadeo Ortiz Murcia zijn de gezichten van de Biomechanieker. Zij hebben elkaar in 2013 ontmoet onder de Spaanse zon. Aron was daar op trainingskamp ter voorbereiding op het wielerseizoen toen hij tijdens een trainingsrit plots tot stoppen werd gemaand door een man die daarvoor al een paar kilometer achter hem had gereden in een wit busje. Hij stelde zich voor als Amadeo Ortiz Murcia en begon een lang verhaal in het Spaans. Ondertussen wijzend naar verschillende lichaamsdelen van Aron en onderdelen van zijn fiets. Toen hij erachter kwam dat Aron van dit alles weinig begreep kwamen er een paar Engelse woorden uit zijn mond: Working(wijzend naar de bovenbenen), working(wijzend naar de kuiten), no working(wijzend naar de hamstrings en bilspieren). Gevolgd door “muchos problemas” terwijl hij wees naar de rug van Aron.
Aron had inderdaad klachten in de rug en altijd problemen gehad met de afstelling van zijn fiets en schoenplaatjes door een groot beenlengteverschil. Hij was zeer onder de indruk van het observerend vermogen van Amadeo en besloot de daarop volgende dag met Amadeo af te spreken voor een fietsmeting.

Fietmeting

Binnen twee uur wist Amadeo, ondanks “verkeerde materialen”(niet passend bij het lichaam van Aron) op de fiets, hem een compleet andere veel gezondere fietshouding aan te meten.
Op aanraden van Amadeo wisselde Aron zijn crankstel in voor een kortere variant, wisselde hij zijn stuur in voor een compact stuur en wisselde zijn zadel in voor een breder zadel. Hierna zagen ze elkaar nogmaals om zijn houding te optimaliseren voordat Aron terugvloog naar Nederland. Aron reed dat seizoen 81 koersen zonder een enkel lichamelijk ongemak!

Kennismaking met Nederland

Als bedankje voor Amadeo haalde Aron hem in mei 2014 naar Nederland. In die week verrichte hij een aantal fietsmetingen bij vrienden van Aron. Deze renners waren na afloop vol lof over de werkwijze, kennis en kunde van deze man. Door deze positieve ervaringen en meerdere vragen van andere renners wanneer Amadeo weer naar Nederland zou komen is in april 2015 besloten “de Biomechanieker” op te richten om zoveel mogelijk mensen te helpen aan een gezonde fietshouding!

Na het oprichten van de Biomechanieker is Aron zich ook verder gaan verdiepen in de Biomechanica van het fietsen en heeft hij de fijne kneepjes van het vak van Amadeo geleerd. 

Binnen de Biomechanieker…

…organiseert Aron Kremer alles tijdens en rondom de fietsmetingen, al het contact voorafgaand aan de metingen verloopt via hem. Na opgeleid te zijn door Amadeo voert hij zelfstandig de fietsmetingen uit.
Door een aantal jaar te hebben gekoerst voor een continentaal team in België en vele jaren bij de elites zonder contract heeft hij veel ervaring op de fiets wat goed van pas komt in dit bedrijf!

..heeft Amadeo Ortiz Murcia een adviserende rol. In Spanje is hij een grootheid op het gebied van biomechanica en heeft daar al meer dan 3000 mensen voorzien van een goede positie op de fiets. Zijn kennis van het menselijk lichaam en hoe deze het beste functioneert op de fiets is enorm. Een aantal keer per jaar is Amadeo in Nederland om Aron te adviseren en om samen kennis uit te wisselen. 

Aron Kremer en Amadeo Ortiz Murcia heten u welkom bij de Biomechanieker in Heenvliet!

Interesse in een fietsmeting?

Stuur een e-mail naar info@debiomechanieker.nl
of bel 06-34005195