De fiets aanpassen aan u, in plaats van dat u zich aan moet passen aan de fiets. Dat is in 1 zin omschreven waarom onze fietsmetingen/ bikefits u gaan helpen. Veruit de meeste klachten die u kunt ervaren op de fiets, (denk aan rugpijn, zadelpijn, etc.) kunnen verholpen worden door de fiets op u aan te passen. Zowel de afstelling van de materialen als de afmetingen en geometrie van de materialen op uw fiets zijn hierbij van belang.
Wanneer u te lang door blijft fietsen met klachten gaat dit vroeg of laat tot blessures leiden waar je niet meer snel vanaf kunt komen. Door de geleidelijkheid van de beweging op de fiets zijn blessures die er direct inhakken, zoals het verzwikken van een enkel of verdraaien van een knie, eigenlijk niet mogelijk. Dat is op zich heel fijn, maar daarin schuilt ook het gevaar. Blessures op de fiets komen over het algemeen, net als de beweging, geleidelijk. Maar als ze er eenmaal zijn moet er echt iets gebeuren om te herstellen. Men komt dan logischerwijs terecht bij sportmasseurs en fysiotherapeuten, door hun en uw harde werk kan de blessure ook zeer zeker verminderen of verdwijnen, maar als de oorzaak op de fiets ligt, en dus bij de afstelling en/of ongeschikte materialen zal deze blessure waarschijnlijk weer terugkomen.
Voorkom blessures. Ga voor een gezonde houding op de fiets.Stel ons hieronder uw vraag of uw positie op de fiets, of kom langs voor een fietsmeting!